'Emoji çevirmeni' aranıyor!

Teknolojik gelişmeler birbirinden ilginç mesleklerin doğmasına da neden oluyor. Londra'da bir şirket 'emoji çevirmeni' arıyor!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gündelik hayatımızın bir parçası haline gelen 'emoji'ler mesleğe dönüştü. Bir çevirmenlik firması emoji çevirmeni arıyor! Aranan özellikler arasında ise “bu yeni dili akıcı olarak kullanmak” yer alıyor.

Londra merkezli Today Translation şirketi 'dünyanın en hızlı gelişen dili' olarak tabir edilen 'emoji'ler için çalışmalara başladıklarını duyurdu. İlk aşamada emojilerin kullanım alanlarını iyi bilen çevirmenlere ihtiyaç duyuluyor. Bu alanda çalışmayı düşünenlerin aylık olarak emoji trendlerini takip etmesi, gelişmeleri gözlemlemesi ve kafa karışıklığı yaşanan ifadeleri belirlemesi gerekiyor. Bunun yanında kültürel farklılıklara göre değişen kullanımların da raporlanması isteniyor.

BBC'ye konuşan Jurga Zilinskiene, bu alanda çevirmen ihtiyacı olduğunu yakın zamanda yaptıkları bir iş sayesinde fark ettiklerini dile getirdi. Giderek daha çok kullanılmaya başlayan emojilerin farklı anlamlarını net bir şekilde tespit etmek için bu alana net bir şekilde yönelme kararı almışlar. Bu vesileyle yeni bir iş kolu da doğmuş oldu.