Twitter, aşırı sağcı hesapları kapattı

Twitter yönetimi, Amerika'da aşırı sağcı paylaşım yapan pek çok hesabı kapattı. Göçmen karşıtı ve beyazların üstünlüğünü savunan paylaşımlarda bulunan hesaplardan bazıları ünlü politikacılara ve kurumlara ait.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kötüye kullanımla mücadele çerçevesinde, Twitter yönetimi pek çok ırkçı hesabı kapattı. Amerika'daki Ulusal Politika Enstitüsü (NPI) başkanı Richard Spencer'ın hesabı da dâhil. Bu düşünce kuruluşu, kendini "Amerika Birleşik Devletleri'nde ve dünyanın her yerinde Avrupa kökenli insanların mirası, kimliği ve geleceğine adamış" olarak tanımlıyor. USA Today, Spencer'ın onaylanmış statüdeki hesabı (@RichardBSPencer), NPI kuruluşunun resmi hesabı (@npiamerica) ve Radix Journal adlı yayının (@radixjournal) hesapları bugün askıya alındı.

"BU YAPILAN KURUMSAL STALİNİZM'DİR"

Muhafazakar bir yayın olarak bilinen The Daily Caller News Foundation'a konuşan Richard Spencer, bu engellemeyi "kurumsal Stalinizm" olarak niteledi. "Twitter, alternatif sağı köreltmeye çalışıyor. Ne kadar korktuklarının göstergesi bu. Başarısız olacaklar!" şeklinde konuşan Spencer, Nazi ve Hitler göndermesi barındıran paylaşımlarıyla eleştiriliyordu. Twitter'ın bu operasyonunda Paul Town, Pax Dickinson, Ricky Vaughn ve John Rivers gibi ünlü sağ fikir önderlerinin de hesapları bulunuyor.

IRKÇI HESAPLARA GEÇİT YOK

USA Today'in haberinde, Twitter'ın bu hamleyi yapma nedeni olarak, sağcı hesapların yoğun olarak beyaz ırkın üstünlüğünü iddia eden mesajlar ve paylaşması öne sürüldü.

Twitter'ın kötüye kullanım şartlarına eklediği "insanları ırk, etnisite, ulusal köken, cinsel yönelim, cinsiyet, cinsel kimlik, dini aidiyet, yaş, engellilik veya hastalık temelinde hedef alan içerikler" şeklinde rapor etme maddesi, bireysel ve kurumsal hesapları kapsıyor.