Askerlik yoklaması internetten yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, askerlik çağına gelenlerin yoklama işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilmesi mümkün hale geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 8 yıl önce hizmete giren e-Devlet Kapısı'na yeni bir hizmet daha eklendi. 30 milyona yakın kullanıcıya hizmet veren e-Devlet Kapısı ile artık askerlik işlemleri de daha kolay hale geliyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından başlatılan e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri projesi kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile işbirliğine gidilerek, askerlik yoklamasında talep edilen formların e-Devlet sistemi üzerinden doldurulması sağlanıyor.

SAĞLIK MUAYENESİ DE E-DEVLETTEN

Askerlik yoklaması ile yükümlü olanlar, artık askerlik şubesine gitmeye gerek kalmadan sağlık muayene işlemlerini e-Devlet üzerinden başlatabilecek ve bağlı olduğu aile hekimine gitmesi yeterli olacak.

Askerlik şubesine defalarca kez gitmeyi gerektiren işlemlerin, tek seferde tamamlanmasını sağlayan e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri projesinin pilot uygulamasına Manisa'da başlandı. Yetkililer, pilot uygulama süreci boyunca teknik ve uygulama hatalarının giderileceğini, projenin 2017 yılı Şubat ayında Türkiye genelinde hayata geçmesini hedeflediklerini belirtiyor. (Kaynak: Shiftdelete)