Apple yeni MacBook'u tanıttı

Türkiye saatiyle bu akşam Amerika'da düzenlenen lansmanda Apple, yeni ürünlerini tanıttı. Bilgisayar serisi MacBook'un iki farklı ekran boyutlu modelini çıkardı. MacBook Pro'nun 2017 modeli donanım ve tasarım olarak pek çok iyileştirme içeriyor.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - 7 Eylül'deki iPhone 7 lansmanının piyasadaki etkileri henüz azalmamışken, Apple yeni bir lansmanla yeni bilgisayar ve tablet modellerini tanıttı. Hello Again adlı etkinlikte tanıtılan MacBook Pro ve MacBook Air modelleri beklendiği gibi performansın yanı sıra görünüm olarak da yenilikler sunuyor.

13 inç ve 15 inç olmak üzere yine iki farklı ekran boyutuyla gelen MacBook Pro, tamamen metal gövdeye sahip. 13 inçlik model, 14 mm kalınlığı ile bir önceki versiyondan yüzde 17 daha ince ve toplam hacim olarak da yüzde 23 daha az yer kaplıyor. 15 inçlik MacBook Pro ise 15,5 mm ile önceki modelden yüzde 14 daha ince ve yüzde 20 daha az hacme sahip.

large

BEKLENEN DOKUNMATİK BAR GELDİ

MacBook Pro'larla ilgili aylar öncesinde yapılan tahminler ve Apple'dan sızan bilgilerin bir kısmı doğru çıktı. Bunlardan biri de klavyenin üzerindeki dokunmatik bar bölümü oldu. Ses ve yazılım kontrollerinin yanı sıra emojileri bu barda kullanmak da mümkün hale geliyor. Dokunmatik bar bölümü aynı zamanda Touch ID teknolojisine de sahip. Parmak iziyle bilgisayar oturumu açmak ve güvenlik gerektiren işlemler yapmak mümkün oluyor.

DAHA PARLAK EKRAN

MacBook Pro'ların ekranları da oldukça gelişmiş biçimde karşımıza çıktı. Yeni MacBook Pro’nun 0,88 mm inceliğindeki MacBook ekranları kadar ince olan, 500 nit parlaklığa sahip Retina ekranı, bir önceki nesle oranla yüzde 67 daha parlak, yüzde 67 daha fazla kontrasta sahip. Üstelik güç tasarrufu sağlayan daha geniş piksel aralığı, değişken yenileme hızı ve güç verimliliği daha yüksek LED’ler gibi özellikler sayesinde, ekran eskisine oranla yüzde 30 daha az enerji tüketiyor.

large-1

PERFORMANSTA DA GELİŞMELER VAR

Yeni MacBook'lar performans konusunda gelişme göstermiş durumda. 2,1 GHz hızında çalışan Intel Core i7 işlemciyle gelen Macbook Pro'nun grafik kalitesini Polaris mimarisine sahip Radeon Pro grafik birimi sağlıyor. Yeni MacBook Pro, grafik kalitesi açısından bir önceki modelden 2,3 kat daha yüksek performansa sahip. Radeon Pro bu gücü 14 nm grafik işlemci ve 4GB bellekten alıyor. 13 inç MacBook Pro ise önceki nesle oranla iki kata kadar daha hızlı Intel Iris Graphics’e sahip.

macbook-ozellik

Bilgisayarda kullanılan işlemciler, bir yandan enerji tasarrufu sağlarken diğer yandan profesyonel seviyede işlemci performansı sunuyor.  Tüm modeller, 3 GBps’nin üzerinde sıralı okuma hızları sunan SSD’lere ve veri aktarımını, şarj özelliğini ve iki kat daha fazla bant genişliğini tek bir bağlantı noktasında birleştiren Thunderbolt 3 teknolojisine sahip. Bu sayede 5K ekran deneyimi elde etmek ve MacBook Pro’larını tek bir kabloyla şarj etmek mümkün hale geliyor.

apple-macbook-pro