Korsan canlı yayınlara yeni tedbir

İnternetten korsan biçimde yayın yapılması, yayıncı şirketlerin en önemli sorunlarından biri. Telif haklarını ihlal eden korsan yayın konusunda yeni bir teknolojik tedbir yürürlüğe girmek üzere. Özellikle canlı maç yayınları konusunda bu teknolojinin kullanılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni mekanizma, telif haklarını ihlâl eden canlı yayınları durdurmayı sağlıyor. "Streaming Piracy Prevention" adlı sistem, önceden bildirim yapmadan ve üçüncü tarafların işbirliğine gerek olmadan canlı internet yayınlarını durdurabilecek.

Özellikle ağ teknolojileri üzerine çalışan şirketlerden Cisco, kendi blog’undaki bir açıklamayla süreci “Korsanlık vakalarına zamanında yanıtı sağlayan, tamamen otomatik bir süreç. Bir yasal bildirim gönderip, birinin yanıt verip vermeyeceğini bekleme zamanı geride kaldı. SPP herhangi bir üçüncü taraf ile ortak çalışma ihtiyacı olmadan harekete geçiyor. Benzersiz bir cihazlar arası yeniden iletim önleme seviyesi ve servis sağlayıcıların kendi kanallarının kontrolünü geri alma hizmeti sunarak, gelirleri azamî düzeye çıkartıyor” şeklinde açıkladı.

Cisco, bu sistemi işler hâle getirmek için kanal, platform ve içerik koruma sağlayıcısı Friend MTS (FMTS) ile ortaklık kurmuş. FMTS, yayınları tespit etmede Cisco’ya yardımcı olacak. Friend MTS’nin internet yayını analizi infografiğinde, korsan yayınların sayısının HD çözünürlükte 12 binden, SD ve mobil çözünürlükler dahil edildiğinde ise 22 binden fazla olduğu belirtiliyor. (Kaynak: Tekmono)