5G için bir adım daha

Şu anda kullanılan en hızlı mobil internetten 10 kat daha yüksek hız vadeden 5G için somut adımlar atılıyor. Çip üreticisi Qualcomm, ilk 5G modem yonga setini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ülkemizde LTE (4.5G) teknolojisi henüz 6 ayını doldurmuşken, sonraki jenerasyon mobil internet teknolojisiyle ilgili hazırlıklar yapılıyor. 2018'e ilk testlerinin G. Kore'de düzenlenecek olimpiyat oyunlarında yapılması planlanan 5G için hizmete geçiş hedefi 2020.

Çip üreticisi Qualcomm'un bugün duyurduğu ilk 5G modem yonga seti, 600 Mbps indirme ve 150 Mbps yükleme limiti sunacak. Dünyanın ilk 5G modemi olan Snapdragon X50, şu an için telefonlarda kullanılamayacak çünkü henüz böyle bir altyapı kurulmuş değil. Fakat telefon üreticileri şimdiden bu konuda çalışmaya başlayacaktır.

TELEFONCULAR TEST EDEBİLECEK

Bu modem, orijinal ürün üreticilerinin (OEM) yeni nesil mobil cihazlar geliştirmesini desteklemek ve operatörlerin ilk 5G testleri ve kurulumlarını yapmalarına yardımcı olmak amacıyla geliştirildi.

Önümüzdeki yıllarda sayısı artacak 5G modemlerin önemli avantajlarından biri, bağlantılar arasında geçiş yapabilmeleri olacak. 5G altyapısı kullanıma girdiğinde, sinyalin azaldığı durumlarda daha LTE veya 3G'ye geçişte herhangi bir bağlantı kopması olmayacak.