Videolara da sanatsal efekt geldi

Uyguladığı efektlerle fotoğraflara ünlü tabloların görünümünü kazandıran Prisma adlı uygulama, bundan böyle benzer işlemleri 15 saniyelik videolar üzerinde de gerçekleştirebilecek. Geçtiğimiz günlerde ilk duyurusu yapan hizmet bugün tamamen devreye girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Instagram'la başlayan fotoğrafları filtrelerle değiştirerek paylaşma furyası, Snapchat'le farklı bir boyuta geçmişti. Her gün yeni filtrelerin eklendiği Snapchat'te kullanıcılar fotoğraf veya video görüntülerine güzel veya komik filtreler uygulayabiliyor.

Sofistike görüntü işleme yöntemleriyle kısa sürede yüz binlerce kullanıcıya ulaşan Prisma, fotoğrafları sanat eserlerinin görüntüsüne dönüştürerek ünlenmişti. Vincent van Gogh, Pablo Picasso ve Isaac Levitan gibi ünlü ressamların tarzlarında efektleri fotoğraflara uygulayan uygulama, bundan böyle 15 saniyelik videolar için de uygulanabilecek.

Yayımlandığı ay 10 milyon kişi tarafından indirilen Prisma'nın günlük aktif kullanıcı sayısı ise 1,5 milyon civarında. Yakın gelecekte uygulamaya GIF desteğinin de gelmesi bekleniyor.