Apple, iPhone'u 30 sene önce yapsaydı

Son 15 yıldır geliştirdiği iPod, iPhone ve iPad serileriyle taşınabilir müzik çalar, telefon ve tablet pazarlarında trend belirleyen Apple, günümüzden 30 yıl önce ilk Macintosh bilgisayarlarını üretmişti. Tam da o dönemde iPhone çıkarsaydı tasarımı nasıl olurdu sorusunun cevabını bir tasarımcı aramış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ürünlerinde teknolojinin yanı sıra tasarıma ve kullanım kolaylığına öncelik veren Apple'ın gözbebeği elbette iPhone. Şirket 9 yıl önce ilk iPhone modelini piyasaya sürdüğünde akıllı telefon pazarında önemli bir dönemin kapısını aralamıştı.

30-yil-once-iphone1

Rakiplerini de dokunmatik ekran ve uygulama tabanlı işletim sistemi konusunda harekete geçiren Apple'ın daha önceki uzmanlık alanı bilgisayarlardı.

30-yil-once-iphone3

Şirketin 30 yıl önce çıkan ilk Macintosh kişisel bilgisayarı dönem için devrim niteliğindeydi. Apple her dönemde bu başarıyı yeniledi diyebiliriz.

30-yil-once-iphone2

Peki, Apple'ın 30 yıl önce, tam da ilk Macintosh bilgisayarlarını satışa sunduğu dönemde bir iPhone yapsaydı tasarımı nasıl olurdu? Pierre Cerveau adlı tasarımcı, bu soruya cevap aramış ve o dönemin koşullarına uygun bir iPhone tasarlamış. Dönemin çevirmeli numara çarkına ve küçük bir monokrom ekrana sahip olan Macintosh Phone'un disk kapasitesi 512 kilobayt.

5049860_orig

Etiketler iphone retro