iPhone 8 için radikal değişim iddiası

Apple'ın iPhone 7'yi satışa çıkarmasının üzerinden daha günler geçmişken, bir sonraki model için kulis haberleri dolaşmaya başladı. New York Times'ın haberine göre, 2017'de çıkacak iPhone 8 modelinde tasarım anlamında köklü değişimler olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Apple'ın en önemli gelir kaynağı olan iPhone'un seneye çıkacak modeli hakkında ortaya atılan son iddialar, radikal bazı değişimler öne sürüyor. New York Times'ta yer alan bir habera göre, iPhone 7'de standart kulaklık girişini kaldıran Apple, iPhone 8'de daha radikal bir değişime giderek fiziksel Home tuşunu kaldıracak.

İlk versiyondan beri telefonun ikonik bir parçası olan Home tuşu, iPhone 5S'le birlikte parmak izi okuma özelliği de kazanmıştı.

Kaldırılacak Home tuşunun işlevini görecek şekilde bir sanal tuş geleceği tahmin ediliyor. Ekran üzerinde yer alacak sanal Home tuşu, fiziksel düğmenin mevcut işlevlerine ek olarak farklı özellikler de barındırabilir.

iPhone'un 10. yılı olması sebebiyle, 2017'de çıkacak iPhone'da önemli değişiklikler bekleniyor. Ekran yapısında da ciddi bazı değişiklikler gündemde. Telefonun yan kısımlarında bulunan düğmelerin de Home tuşu gibi kaldırılması, şirketin ekran üzerinde sanal tuş çalışmasına bağlı.

Etiketler Apple iphone 8 2017 Home