Şimdi de sürücüsüz kamyon üretildi

Otonom sürüş yeteneklerine sahip araçların yaygınlaşmasının ardından şimdi de otonom araçlar listesine kamyonlar da eklendi. Yeni nesil sürücüsüz kamyonlar, inşaat sektöründe çığır açabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sürücüsüz araçlarla ilgili neredeyse her gün bir gelişme ortaya çıkıyor. Bireysel kullanım için geliştirilen araçlar dışında sürücüsüz otobüs, minibüs, tır ve hatta cenaze arabaları için çalışmalar yapılıyor. Şimdi de bu seriye sürücüsüz kamyonlar ekleniyor.

Komatsu adlı teknoloji şirketi, Rio Tinto isimli madencilik şirketiyle birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucunda sürücüsüz kamyon için 2018'de seri üretime geçmeye hazırlanıyor.

2018'DE SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK

Kamyonlar sadece inşaat alanlarında kullanılacağından, herhangi bir sürücü kabinine ihtiyaç duymayacağı için daha fazla yük taşıma gibi avantajlara sahip olacak. Sürücü kabini olmaması, görünüm olarak da önemli farklıklar kazandırıyor.

Gerekli testlerden başarıyla geçen sürücüsüz kamyon, inşaat sektöründe çığır açabilir. Bu hafta Los Angeles'ta gerçekleştiren Uluslarası Madencilik Fuarı'nda görücüye çıkarılan sürücüsüz kamyon, oldukça ilgi toplamayı başardı.

15 metre uzunluğa, 8,5 metre genişliğe sahip aracın çekiş gücü ise 2014 kW. 230 ton yük taşıma kapasitesi de bir başka önemli detay.

Haberin kaynağı