Sağlık ve fitness takip cihazları yaygınlaşıyor

Taşınabilir cihazları yıllardır kullanıyoruz ve günümüzde giyilebilir teknoloji ürünleri hem sağlığımızı hem de günlük yaşantımızı daha iyi takip etme ve yönetme imkanı sunuyor. Giyilebilir ürünler son birkaç yıldır hayatımızda yerini aldı ve örnekleri artıyor. Bunlar arasında yer alan akıllı bileklikler özellikle sağlık ve fitness konusunda önemli bir yardımcı.

Google Haberlere Abone ol

Sporcular ve spor yapmayı seven herkes için bileğe veya kemere takılan adımsayarlar (pedometre) uzun zamandır verimli biçimde kullanılıyor. Bir süredir akıllı telefonlarımızın ivmeölçer ve GPS özelliğini kullanarak da pek çok uygulamayla hareketlerimizi takip edebiliyoruz. Amacınız daha kapsamlı sağlık hizmetleri almaksa, piyasada görülmeye başlanan sağlık ve fitness cihazlarına göz atmalısınız.

400-500 TL seviyesinde fiyatlara satılan üst seviye bileklikler, 24 saat boyunca kolda kalmak üzere tasarlanmış durumda. Yediğiniz içtiğiniz her şeyi, yaptığınız egzersizleri hatta uyku düzeninizi bile takip ediyor. Uykunuzda hareket etme durumunuza bağlı olarak ne kadar derin ya da hafif uyduğunuzu gösteriyor. Ayrıca 45 dakika sonra sizi uyandırmak üzere kurabildiğiniz bir “şekerleme” alarmı da var.

bileklik-ic

YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Öte yandan, eğer uyanık olduğunuz halde uzun süre hareketsiz kalırsanız size ayağa kalkıp biraz hareket etmeniz için de alarm veriyor. Bu cihazlarla bağlantılı olan mobil uygulamalar, ne kadar yediğinizi kontrol ediyor ve uyku kalitenizle ruh haliniz arasında bağlantı kurmanıza olanak sağlayıp size tavsiyeler veriyor. Kısacası akıllı bileklikler görüp görebileceğiniz en disiplinli ve dikkatli kişisel eğitmeniniz oluyor. Onu kandırmak mümkün değil.

Bu bileklikler, önceden belirlediğiniz hedeflere ne kadar yaklaştığınızı gösteren LED ışıklı ekrana sahipler. Bazı modeller ise ne zaman fotoğraf çektiğinizi, hangi müzikleri dinlediğinizi, hangi filmleri izlediğinizi gösteriyor, yani tüm hayatınızı takip etmede üstüne yok.