Dünyanın ilk sürücüsüz taksisi yola çıktı

Uber'in sürücüsüz taksi hamlesine cevap Singapur'dan geldi. MIT'de ortaya çıkan ve Singapur'da da faaliyet gösteren NuTonomy adlı şirket, ilk sürücüsüz taksilerini faaliyete geçirmeye hazır.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - Uber bu ayın sonunda sürücüsüz araçlarla yolcu taşımaya başlayabileceğini açıkladığında, takvimlerde 18 Ağustos yazıyordu. Ticari yolcu taşımada dünya devi bir firmanın bu konuda ilk ve öncü olma planı beklenmedik bir yerde beklenmedik bir oyuncu tarafından elinden alındı. Amerika'nın en önemli eğitim kurumlarından biri olan MIT'de tohumları atılan ve Singapur'da da faaliyet gösteren NuTonomy adlı firma ilk sürücüsüz taksilerinin bugün yollara çıktığını duyurdu.

MIT-Nutonomy-1_0

Üç yıllık firma, Singapur'un teknoloji politikalarının önemli sonuçlarından birini de temsil ediyor. Yeni teknolojilerin ülkelerinde geliştirilmesine bir devlet politikası olarak yaklaşan Singapur, NuTomony'nin en önemli destekçilerinden. Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu, firmaya geçtiğimiz mayıs ayında 16 milyon dolar fon sağlamıştı.

Firmanın asıl hedefi 2018 yılında tamamen bağımsız robo-taksileri yollara salmak. Bu yolda atılan bu önemli adım için Sİngapur'da testlere nisan ayında başlanmış. NuTomony, Singapur dışında Londra ve Michigan'da da deneme sürüşleri gerçekleştiriyor ve iş ortakları arasında Jaguar Land Rover da yer alıyor.

Ticari kullanımlar ilk etapta Singapur'un ticari merkezinin içerisinde 2,5 kilometre karelik bir alanda sınırlı sayıda Renault Zoe ve Mitsubishi i-Miev modeli araçlarla başladı.