Olimpiyatlar nedeniyle Brezilya'daki siber saldırılar arttı

Hazırlanan güvenlik raporuna göre 2016 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Brezilya’da sanal tehditler artarken eski saldırı teknikleri güncellenmiş şekilde yeniden ortaya çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siber güvenlik çözümleri şirketi Fortinet, FortiGuard Labs siber tehdit dünyası global raporunda 21 Ağustos’a kadar sürecek Rio 2016 Olimpiyat Oyunları nedeniyle Brezilya’da artan siber tehditler konusunda uyarılarda bulundu.

Rapora göre Brezilya’da alan adları veya URL’ler üzerinden gerçekleştirilen kötü amaçlı ve kimlik avı saldırılarının hacminde artış yaşanıyor. Raporda yer alan dört kategorinin üçünde Haziran ayında yaşanan artış global artışın üzerinde. En fazla artış oranı %83’le kötü amaçlı URL kategorisinde görüldü. Bu kategoride dünya ortalaması %16.

Olimpiyat oyunları süresince siber saldırıların görülmesi yeni bir şey değil. Fortinet FortiGuard Labs araştırmasına göre Olimpiyat odaklı saldırılardaki artışın başlangıcı 2004 Yunanistan Yaz Olimpiyatları’na kadar gidiyor.

Araştırmalardan çıkan sonuca göre Conficker ve fidye yazılımlar gibi eski tehditler güncellenmiş şekilde yeniden ortaya çıkıyor. Fortinet’in telemetri verileri ve araştırması en yaygın saldırı metotları olarak da e-postalar ile kimlik avı ve kötü amaçlı internet sayfalarını gösterdi.

Etiketler Brezilya Rio Olimpiyat