Japonlar Pokemon istemiyor!

Japon yetkililer Pokémon Go’nun tasarımcılarından, nükleer santral bölgelerinin sonra şimdi de Hiroşima Barış Anıtı’ndan kaldırılmasını istedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pokemon Go, mobil oyun dünyasının şüphesiz ki en sansasyonel oyunu. Piyasaya çıktığı günden beri gündemden düşmeyen oyun bir çok ilginç olaya zemin hazırladı. Pokemon Go oynarken bulunan ceset ile başlayan bu ilginçlikler yasak talepleri ile devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Tokyo Elektrik Enerjisi Şirketi TEPCO, Pokemon Go’nun tasarımını yapan Niantic’ten, Pokémon karakterlerinin nükleer santral bölgelerinden ve riskli bölgelerden kaldırılmasını talep etmişti.

Bu talebin üzerinden henüz bir kaç gün geçmiş olmasına rağmen Japonya'dan bu yönde bir talep daha geldi. Dünya tarihine nükleer saldırıya maruz kalan ilk şehir olarak geçen Hiroşima’daki yetkililer, 1945 yılında atılan atom bombası yüzünden yaşamını yitirenler anısına yapılan Hiroşima Barış Anıtı’ndan Pokemon Go’nun yaratıklarının uzak tutulmasını istiyor.

Japon yetkililerin talebi, nükleer saldırının yıl dönümü olan 6 Ağustos tarihinde yapılacak anma törenleriyle birlikte anıt etrafındaki Pokemon karakterlerinin kaldırılması yönünde.

TEPCO'nun talebine inceleme yapıp kendilerininde sorun tespit etmesi durumunda oyunun o kısımlarında değişiklik yapabilecekleri yönünde yanıt veren Niantic'in bu talebe ne cevap vereceği henüz bilinmiyor.