Verizon, Yahoo'yu satın alıyor

İnternetin köklü firmalarından Yahoo, satılıyor. Telekomünikasyon şirketi Verizon, 4.8 milyar karşılığında Yahoo'yu bünyesine katacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li telekomünikasyon şirketi Verizon, internetin köklü markalarından biri olan Yahoo'yu satın alıyor.

Yapılan anlaşmaya göre Yahoo, ikiye bölünecek. Yahoo'nun arama motoru, haberler, e-posta ve internet reklam servisi 4.8 milyar dolar karşılığında Verizon'a devredilecek. Devir işlemlerinşn 2017'de tamamlanması öngörülyor.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Yahoo'nun sahip olduğu milyarlarca dolarlık Alibaba hisseleri ise, anlaşmasının dışında kalacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Verizon, Yahoo varlıkları ile AOL ile entegre edileceğini duyurdu. Verizon, arama motoru, anında mesajlaşma, e-posta gibi hizmetler veren AOL şirketini de geçen yıl 4.4 milyar dolara satın aldı.

Verizon İcra Kurulu Başkanı Lowell McAdam, "Yahoo, mobil medya için AOL ile birlikte dünya çapında önde gelen bir kuruluş olacaktır. İnternet reklamında söz sahibi olmak istiyoruz" dedi.

Yahoo'nun İcra Kurulu Başkanı Marissa Mayer, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Yahoo dünyayı değiştiren bir şirkettir. Verizon ve AOL ile birleşme sonrası bu özelliğini devam ettirecektir. Anlaşma şirketi hissedarlar açısından daha değerli kılmak açısından önemli bir adımdır" şeklinde konuştu.