Teknik serviste cep telefonu patladı: Suyla temas etmişti

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde cep telefonu tamir için bırakılan cep telefonu patlayıp alev aldı. Paniğe neden olan patlama anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teknik servise tamir için bırakılan bir cep telefonu tezgahın üzerinde patladı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinin Turan Mahallesi'ndeki teknik servise 'suya düştüğü için' tamir için bırakılan cep telefonu masanın üzerinde bir anda patlayarak alev aldı. Telefon çalışan tarafından yere atılarak söndürüldü. İş yeri çalışanları ve müşterilerin panik yaşadığı patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı.

'SIVI İLE TEMAS ETMİŞSA, BU SONUCA NEDEN OLABİLİR’

İş yeri sahibi 33 yaşındaki Seyfettin Alkış, "Dün müşterimiz tamir için telefonunu getirdi. Telefon geldiğinde bataryası şişmişti. Ekranı da yerinden çıkmak üzereydi. Ekranın kırılmasını önlemek için ekranı ısıtarak çıkartıyoruz. Bir anda kısa devre yaptı ve telefon patladı. Eğer cihaz suya düştüyse, cihaz sıvı ile temas ettiği halde hala kullanılıyorsa böyle bir sonuca neden olabilir. İnsanlar bunu fark etmiyor ve bilmiyor. Telefonu kullanmaya devam ediyor ama aslında patlamaya hazır bir bomba haline geliyor. Telefon tesadüf eseri dükkanda patladı ama kullanan kişinin elinde ya da çantasında patlayabilirdi. Böyle bir durum yaşanmaması için bu tür durumlarda mutlaka cihaz en yakın servise, en kısa süre içinde teslim edilmeli" diye konuştu. (DHA)