Tekirdağ Cezaevi'nde her tutuklu ve hükümlüye günlük 1 kova su iddiası

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Tekirdağ Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülere yönelik su kısıtlaması uygulandığı iddialarını Meclis'e taşıdı. Adalet Bakanı Gül'e "Günde 150-200 litre su verilmesi gerekirken sadece bir kova (10-15) litre su verildiği bilgisi doğru mudur?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Tekirdağ Cezaevi'nde yaşanan su sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı. Hakverdi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e "Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere günde 150-200 litre su verilmesi gerekirken sadece bir kova (10-15) litre su verildiği bilgisi doğru mudur? Doğru ise bunun nedeni nedir?" diye sordu.

Hakverdi, Bakan Gül'ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, pandemi koşullarında artan hijyen ve temizlik ihtiyacına dikkat çekti, "Bu şartlar büyük oranda normal hayatta halkımız tarafından uygulanmakta olsa da ülkemizde bulunan 355 hapishanede bulunan yaklaşık 280 bin tutuklu ve hükümlü için bunu söylemek pek mümkün değildir. Cezaevlerinde kapasitenin zaman zaman üzerine çıkıldığı ve çoğu zaman ise tam kapasite ile tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu gözlenmektedir. Bu nedenle zaten mesafe kuralının fiziken uygulanamadığı cezaevlerinde temizliğe dair şikayetler de artmaktadır" dedi.

Son günlerde Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlü yakınları tarafından tutuklu ve hükümlülere günde sadece bir kova su verildiği iddialarına dikkat çeken Hakverdi şu sorulara yanıt istedi:

"- Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere günde 150-200 litre su verilmesi gerekirken sadece bir kova (10-15) litre su verildiği bilgisi doğru mudur? Doğru ise bunun nedeni nedir?

- Bu uygulamaya geçen başka cezaevi var mıdır? Varsa gerekçesi nedir?

- Ülkemizde mevsimler bu yıl kurak geçmekte ve neredeyse her ilde su sıkıntısı çekileceği öngörülmektedir. Bu anlamda temizliğe önem gösterilmediği taktirde salgın hastalığın hızlı yayılma olanağı bulacağı cezaevlerine dair alınan önlemler nelerdir?"