TED Üniversitesi ve ABB Kurtuluş Parkı için protokol imzalayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile TED Üniversitesi, ‘Kurtuluş Parkı’nı yeniden işlevsel hale getirmek’ amacıyla protokol imzalayacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile TED Üniversitesi arasında, kentin merkezi konumunda bulunan Kurtuluş Parkı’nın yeniden işlevlendirilmesi amacıyla iş birliği yapılacak. ABB Meclisi’nin, haziran ayı ikinci oturumunda oy birliğiyle alınan protokol yapılması kararı uyarınca, belediye ile üniversite arasında imzalanacak protokolle parkın sorunları tespit edilip çevre düzenlemesi yapılacak.

DEVİR YOK ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Edinilen bilgiye göre Kurtuluş Parkı için herhangi bir mülkiyet devri olmayacak. İmzalanacak protokolle, parkın doğal sit alanı içerisinde kalan bölümlerinde mevcut durum analizi, sorunların tespiti, belirlenen sorunlara yönelik yeşil ve açık alan kullanımına dair öneriler geliştirilmesi, bu yönde alanda düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılması hedefleniyor. Parkın daha işlevsel hale getirilmesi amacıyla yapılacak protokolle, park kütüphanesi, açık ders alanı yapılması ve çevresinin düzenlenmesi hedefleniyor.

PARKIN TED ÜNİVERSİTESİ’NE DEVREDİLECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Kurtuluş Parkı’nın yanında, Kolej’de bulunan TED Üniversitesi’ne parkın tahsis edileceği iddiaları Temmuz 2020’de gündeme gelmiş Mimarlar Odası Ankara Şubesi konuya ilişkin açıklama yapmıştı. Mimarlar, Kurtuluş Parkı'nın birinci derece SİT alanı olduğunu, böyle bir kamu alanının bir üniversitenin kampüs alanına dönüştürülmesinin mümkün olmadığını ifade etmişti. (DUVAR)