TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'dan 'Moğollar' açıklaması: Derinden üzdü

Türk Eğitim Derneği (TED) Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, konser sonrası kulisleri basılan Moğollar hakkında açıklama yaptı. Pehlivanoğlu "Yaşanan olaylar bizi derinden üzmüştür" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moğollar grubunun kulisi, 26 Kasım Cumartesi günü TED Edirne Koleji'nde verdikleri konser sonrası okulun kurucusu ve eski AK Parti İl Başkanı Nesim İba tarafından basıldı.

İba saldırısına gerekçe olarak, Cem Karaca'nın “Namus Belası” şarkısını seslendirmeden önce konuşan Emrah Karaca'nın sözlerini gösterdi.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR' SÖZLERİ RAHATSIZ ETTİ

Konserde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Taksim'de eylem yapan ve polislerin sert muamelesi ile karşılaşan kadınlar hakkında konuşan Karaca, şu ifadeleri kullandı:

“Sadece ‘şiddete hayır’ demek için toplanan kadınlara bizzat devlet eliyle şiddet uygulanması bile İstanbul Sözleşmesi’ne ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. Bu şarkı, kocası tarafından namus denilerek öldürülen bir kadını anlatıyor. Moğollar olarak bu hikâyeler şarkılarda kalsın istediğimiz için, buna dikkat çekmek için bu şarkıyı söylüyoruz ve diyoruz ki, İstanbul Sözleşmesi yaşatır!”

'BİZ MOĞOLLARIZ'

Konserden önce gruba “Siz ne yapacağınızı bilirsiniz elbette, Sayın Valimiz, Tugay Komutanımız ve eski Başbakan Yardımcımız da konserde hazır bulunacak, bunu bilin…” diyen ve Cahit Berkay'dan “Biz Moğollar’ız. Bir repertuvarımız var, her yerde oradaki şarkıları söylüyoruz, burada da bir şey değişmeyecek” yanıtını alan İba, konserin ardından kulisi bastı. 

İba'nın “O Cem Karaca’nın oğlu çok ayıp etti, iki alkış almak için okumadığı bir sözleşmeyi savundu, şovunu yaptı, okul salonunu siyaset kürsüsüne çevirdi” sözleri üzerine kendisine yanıt veren Cahit Berkay, şunları söyledi:

“Daha önce de söyledim Nesim Bey, biz Moğollar’ız ve sözümüzü her yerde aynı şekilde söyleriz. Emrah’ın cümleleri dediğiniz bizim cümlelerimiz ve her konserde bunları bu şekilde kuruyoruz çünkü gördüklerimizi anlatmakla, doğru bildiğimizi söylemekle yükümlüyüz.”

Gruba “Devletin valisi salondayken o cümleleri kuramazsınız” diyen İba, kendisini sakinleştirmek ve tartışmayı bitirmek üzere yanına yaklaşan menajer Deniz Kahya’ya da “Dokunma bana, benim okulumda bana dokunamazsın” diye tepki gösterdi. 

FERİDUN DÜZAĞAÇ KONSERİ İPTAL EDİLDİ

Kulisten ayrılmadan önce, gelecek haftalarda yapılacak Feridun Düzağaç konserini de iptal edeceklerini söyleyen İba, "Feridun Düzağaç konseri de iptal, bu okulda böyle şeyler söyleyemezsiniz” dedi.

TED BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Kulis baskının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, "Moğollar, benim de severek dinlediğim, bu ülkenin kıymetli değerlerindendir. Kız çocuklarının okutulması yararına düzenlenen harika bir konserin ardından yanlış anlaşılmalar sonucunda yaşanan olaylar bizi derinden üzmüştür. TED olarak kendilerini ağırlamaktan her zaman onur duyacağız" dedi.

Pehlivanoğlu paylaşımının sonuna ise "#istanbulsözleşmesiyaşatır" sözlerini ekledi.