TBMM'de gerilim yükseldi, Soylu'ya fotoğraf fırlatıldı

Süleyman Soylu'nun CHP'ye yönelik "PKK ile iş birliği içerisindesiniz. Amerika’nın çocuklarısınız" sözlerini gerilim yarattı. Bazı vekiller kürsüye Soylu’nun fotoğrafları olan afişler fırlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Meclis Genel Kurulu’nda konuştu.

Uyuşturucu konusunda mücadele ettiklerini belirten Bakan Soylu, “Ayaklarını kırın dediğimde, şu sıraların her birinin bana itiraz ettiği sözde, esas itibariyle kararlılığımızı ortaya koyduk” diye konuştu.

‘AVRUPA UYUŞTURUCU KARŞISINDA İFLAS ETTİ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasına dış politika alanlardaki başlıklarla başladı.

"Bize yıllardır büyük bir illüzyonla demokrasinin beşiği diye yutturdukları İngiltere üç ayda bir başbakan değiştiriyor. Talimatla değiştiriyor. Demokrasiyle değil" ifadelerini kullanan Soylu şöyle devam etti:

"Orta Doğu ve Afrika’da yıllardır darbe yaptıran Amerika senatosunda bir işgalle karşı karşıya kaldı. Avrupa’da Antwerp limanında geçen yıl 70 ton kokain yakalandı. Uyuşturucu bağımlılarına devletler bedava şırınga veriyorlar. Avrupa uyuşturucu karşısında iflas etti. New York’ta göçmen sayısı 61 bin oldu diye olağanüstü hal ilan ettiler. Yunanistan yüz yıl önce yaptığı gibi ağabeylerine dayayarak, dokuz aylık Asım bebekle 4 yaşındaki Abdulvahap’ı ve onlara benzeyen masumları Ege Denizi’nde ölüme ittiler. Yüz yıl önceki diğer müttefikleriyle elbirliği ile yaptıkları gibi Akdeniz’i göçmen mezarlığına çevirdiler. Akif’in söylediği gibi 'tek kişi kalmış canavar' yüz yıl önce neyse bugün de aynıdır. Değişen sadece şudur. Ürettikleri sorunlarla kendileri de yüzleşiyorlar. Bizler ise Allah’a şükür daha güçlüyüz, daha eminiz, daha güçlü geleceğe yürüyoruz."

‘HEPSİNİN AYAKKABI NUMARALARINI BİLİYORUZ’

"Türkiye makale değil, terörle mücadele ve kazanmanın destanını yazmıştır" ifadelerini kullanan Bakan Soylu, "Bu destanı geri getirmeye çalıştığınız eski zihniyet vesayet sistemiyle değil, hakimiyetin tam da millette olduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ve onun mimarı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile, Milliyetçi Hareket Partisi ile Türkmen beyi doktor Devlet Bahçeli ile Mustafa Destici ile ve Cumhur İttifakı ile beraber yazmaktadır" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz terörle mücadele kitabını yeniden yazmayıp ABD’den yazılan makalelerden öğrenseydik, yılda 5 bin 558 kişinin katılım yaptığı PKK’nın bugün sınırlarımız içerisindeki terörist sayısını 120’ye, katılım sayısını da geçen yıl 71’e bu yıl 52’ye düşürmezdik. Doğrudur hepsinin ayakkabı numaralarını ve isimlerini biliyoruz. Hepsinin fotoğraflarını biliyoruz ama sadece biz bilmiyoruz. ABD de biliyor Avrupa da biliyor. PKK terör örgütü de biliyor, herkes biliyor. Bu Meclis’in çatısı altında PKK’nın avukatlığını yapan HDP de biliyor. Biz terörle mücadeleyi PKK’ya para, silah ve sığınma verenlerin yazdığı makaleleri okumadan yaptık. FETÖ’cülerin yazdığı makaleleri de okumadan yaptık. Eğer öyle olsaydı Doğu Ekspresi’nde yer bulurdunuz. Doğu ve Güneydoğu otellerinde boş yer bulurdunuz."

SOYLU HDP’Lİ BELEDİYELERE KAYYIM ATAMALARINI SAVUNDU

Konuşmasının devamında HDP’yi hedef alan Süleyman Soylu, "Hakkari kayak tesislerinde boş yer bulurdunuz ama HDP’nin Kandil’e çektiği belediyelerdeki servislerde yer bulamazdınız. Şimdi ne belediye aracıyla Kandil’e servis çekenler var ne de terörist cenazesi, terör eylemine tahsis edilmiş araçlar var. Biz sizin ağa babalarınıza boyun eğmedik. Size hiç boyun eğmeyiz. HDP, belediyeler ağrınıza gidiyor. Ne terör eylemine ne de terörist cenazesine tahsis edilmiş araç var. Ne HDP’li belediyelerde eşbaşkan sıfatıyla tayin edilmiş teröristler var" diye konuştu.

’29 EKİM 2023'TE BU ÜLKENİN SINIRLARINDA BİR TEK TERÖRİST KALMAYACAK’

Muhalefet milletvekilleri Soylu’nun konuşmasına tepki gösterdi.

"Terörle her türlü mücadeleyi yaptıklarını" savunan Soylu, "İçeride nefes aldırmıyoruz. Dışarıda Pençe Kilit’le terör örgütünün olduğu her yerde varız. İnlerine girdik girmeye devam ediyoruz. Bu ülkenin bir evladı olarak söylüyorum; yıllarca bize çok çektirdiler. Çok bedeller ödettiler. Çocuklarımızın ümitlerini aldılar. 29 Ekim 2023, cumhuriyetin yüzüncü yılında bu ülkenin sınırlarında, dağlarda bir tek terörist kalmayacak" dedi.

‘TAM TAM DANSI ÇALSANIZ DA MİLLETİMİZE GERÇEK YÜZÜNÜZÜ ANLATACAĞIM’

Uyuşturucu konusunda konuşan Süleyman Soylu, "Birileri uyuşturucu meselesini ancak seçime bir yıl kala notlarının arasına almıştır. Ama İçişleri Bakanlığı olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riayetinde özellikle FETÖ’cüler teşkilatımızdan temizlenince…" ifadelerini kullandığı sırada muhalefet milletvekillerine dönerek, "Tam tam dansı çalsanız da milletimize gerçek yüzünüzü anlatacağım" dedi.

Yaşanan tartışmanın ardından Bakan Soylu uyuşturucu konusunda tarihin en yüksek yakalamalarını gerçekleştirdiklerini söyledi:

"Okulların çevresinde torbacı falan kalmadı. Ben Türkiye’nin hangi halden geldiğini biliyorum. Bu suçtan tutuklu sayısını 3,5 kat artırdı. Hapishanelerde uyuşturucu suçlarından tutuklananların sayısı 15 Temmuz’da 36 bindi. Oysa bugün 120 bin sayısını aştı. Biz bir mücadeleyi ortaya koyuyoruz. ‘Ayaklarını kırın’ dediğimde şu sıraların her birinin bana itiraz ettiği sözde, esas itibariyle kararlılığımızı ortaya koyduk. Türkiye’yi Avrupa gibi teslim almaya çalışanlara müsaade etmedik."

‘AVRUPA VE DÜNYA TESLİM OLMUŞSA DA BACAKLARINI KIRA KIRA DEVAM EDECEĞİZ’

Kürsüden uyuşturucu ile mücadelede sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Bakan Soylu, "Buradaki arkadaşların bir soruyu sormasını isterdim. Uyuşturucu ile mücadeledeki raporlarda her şey var da acaba PKK’dan yakaladığımız uyuşturucular yok mu? Avrupa uyuşturucu raporunda Avrupa’daki uyuşturucunun PKK tarafından satıldığı yok mu? Yılda 2 milyar dolar en az para kazandıkları yok mu? Yılda benim polisim, jandarmam, güvenlik görevlim, korucum tam 110 milyon kenevir yakalıyor. PKK’nın finansmanının kökünü kurutuyor. O yok mu? Niye işinize gelmiyor? Mücadeleyi ortaya koymuyorsunuz? Hiçbirini söylemiyorsunuz. Şunu bilmenizi istiyoruz. Uyuşturucuda nasıl bonzainin, eroinin rotasını değiştirmişsek milletimize namus sözüdür. Avrupa ve dünya teslim olmuşsa da bacaklarını kıra kıra devam edeceğiz" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, "Bizim alnımızda ne ayıp var ne de koltuğumuzun altında haç var haç. Biz bu halkı sevdik. Biz bu ülkeyi sevdik. İşte bağışlanmaz korkunç suçumuz budur. Namuslu bir hikayen varsa seni hiç kimse satın alamaz. Eğer namuslu hikayen yoksa bir hamburgere satılırsın bir hamburgere" ifadelerini kullandı.

CHP milletvekilleri Soylu’ya tepki gösterdi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik "şerefsiz" ifadesini kullanan Bakan Soylu, “Kayıtlara girsin diye söylüyorum. İspat da özür de göremedik. Tepki verdik, ağır konuştuk doğrudur" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meselemiz ağırdır. Siyasetin namusu meselesidir. Meselemiz torbacıyla çatışmaya girip şehit olan Abdulkadir Güngör’ün üç yaşında yetim kalmış kızı Almina’nın meselesidir. Uyuşturucu parasıyla, kara parayla cari açıklarını kapatıyorlar iftirasını size attırmayız. Bedenimiz önünüzde kanla beraber bulansa da bu devlete bu iftirayı attırmayacağız. Siz bütün iftiralarınıza, bizden uyuşturucu mücadelemizin intikamını alıyorsunuz."

SOYLU'DAN MUHALEFETE: AMERİKA’NIN ÇOCUKLARISINIZ

Süleyman Soylu konuşmanın sonunda CHP’yi hedef alarak, "HDP ile PKK ile tarihin en kirli iş birliği içerisindesiniz. Siz de aynısınız. Amerika’nın çocuklarısınız sizler Amerika’nın. Yenileceksiniz" ifadelerini kullandı.

Soylu’nun bu sözlerinin ardından Meclis Genel Kurulu’nda tansiyon yükseldi. Bazı muhalefet milletvekilleri kürsüye Soylu’nun suç örgütü sanıklarıyla fotoğraflarının olduğu afişleri fırlattı. Yaşanan tartışmanın ardından birleşime ara verildi.