TBMM Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünü onayladı

Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına dair kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu'nda Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi.

Genel Kurul'da, diğer bazı tekliflerle birlikte Finlandiya'nın NATO'ya katılımına ilişkin kanun teklifleri gündemin ön sıralarına alınarak görüşüldü ve onaylandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, TBMM'de yapılan oylamanın ardından konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Finlandiya'nın NATO'ya katılım onayının TBMM'de tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Stoltenberg, "Bu bütün NATO ailesini daha güçlü ve daha güvenli yapacaktır" ifadesini kullandı.

NİİNİSTÖ: FİNLANDİYA, NATO'NUN GÜVENLİĞİNE KENDİNİ ADAMIŞ BİR MÜTTEFİK OLACAK

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö da ülkesinin NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından "Finlandiya, NATO'nun güvenliğine kendini adamış, güçlü ve kabiliyetli bir müttefik olacak" ifadesini kullandı.

Niinistö, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 30 NATO üyesinin Finlandiya'nın üyeliğine onay verdiğini belirtti.

Tüm onay veren ülkelere güvenleri ve destekleri için teşekkür eden Niinistö, "Finlandiya, NATO'nun güvenliğine kendini adamış, güçlü ve kabiliyetli bir müttefik olacak. Finlandiya artık NATO'ya katılmaya hazır. İsveç'in en kısa zamanda aramıza katılmasını dört gözle bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de Twitter'dan destek için tüm ülkelere teşekkür ederek, "Müttefikler olarak karşılıklı güvenlik sağlayacağız. Birbirimizi savunacağız. Finlandiya şimdi ve gelecekte İsveç'in yanındadır ve başvurusunu desteklemektedir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)