Tayland'da havai fişek deposunda patlama: 9 ölü

Tayland'da bir havai fişek deposunda yaşanan patlamada en az dokuz kişi hayatını kaybetti. Patlamanın bir çelik kaynaklama işlemi sırasında yaşanan teknik hatadan kaynaklandığı düşünülüyor.

Fotoğraf: Tayland Silahlı Kuvvetleri'nin paylaştığı İHA görüntüsü.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayland'da bir havai fişek deposunda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre dokuz kişi hayatını kaybetti, 115'ten fazla kişi yaralandı. Malezya sınırındaki Sungai Kolok bölgesinde bugün yerel saatle 15.00'te meydana gelen patlamanın inşaat çalışmalarından kaynaklandığı düşünülüyor. Narathiwat Valisi Sanon Pongaksorn, basına yaptığı açıklamada, patlamanın ardından çıkan yangının kontrol altına alındığını söyledi.

BBC'nin haberine göre, Pongaksorn patlamaya ilişkin başlatılan ön soruşturmanın bir çelik kaynaklama işlemi sırasında meydana gelen 'teknik bir hataya' işaret ettiğini belirtti. Patlamanın ardından yerel basına yansıyan görüntülerde, deponun bulunduğu pazar alanının üzerinde büyük bir duman bulutunun olduğu görüldü. 

'DIŞARI BAKTIM VE EVİMİN YIKILDIĞINI GÖRDÜM'

Pazar yerine yaklaşık 100 metre mesafede yaşayan görgü tanığı Seksan Taesen de AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, patlama olduğunda evde olduğunu ve 'tüm evin sallandığını' söyledi. Taesen, "Son, çatımın tamamen açıldığını gördüm. Dışarı baktım ve evin yıkıldığını gördüm. İnsanlar yerde yatıyordu. Kaos hali vardı" ifadelerini kullandı. Tayland Silahlı Kuvvetleri de patlamanın ardından olay yerinden insansız hava aracı (İHA) ile çekilen görüntüyü basınla paylaştı. (DIŞ HABERLER)