Tartıştığı akrabalarının evini kundakladı

Eskişehir'de gece saatlerinde kundaklanan 2 evde yaşayanlar, canlarını komşuların uyarısıyla kurtardı. Polisin kamera kayıtları sayesinde yakaladığı şüpheli, mağdurların akrabası çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir Tepebaşı'na bağlı Şarhöyük Mahallesi’nde önceki gece saatlerinde Ramazan Karakuş'a ait evin önüne giden bir kişi, pencerelere yanıcı madde dökerek ateşe verdi.

DHA'nın aktardığına göre, yangın erken fark edilerek söndürülürken aynı kişi bu kez de diğer akrabası olan Bekir Karakuş’a ait müstakil evi aynı şekilde ateşe verip olay yerinden kaçtı. Bekir Karakuş’a ait evdeki yangın kısa sürede büyüdü, yoğun dumanı fark eden komşuları Bekir Karakuş, eşi ve çocuğunu evden çıkardı. İtfaiye ekipleri tüm evi saran alevleri güçlükle söndürdü. Ev kullanılamaz hale geldi.

Polis güvenlik ve mobese kamera görüntülerini incelemeye aldı. İki evdeki yangını da İlker K.’nin çıkardığını tespit edildi. Şüpheli İlker K. ve olayla ilgisi olduğu belirlenen babası Mehmet K. gözaltına alındı. İfadesinde suçunu itiraf eden İlker K., para meselesi nedeniyle tartıştığı akrabalarına kızdığı için evleri kundakladığını söyledi. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen İlker K. ve babası Mehmet K. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (HABER MERKEZİ)