Tarihi geçmiş ilaçlarla işlem iddiası Meclis'te

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde engelli hastalara miadı dolmuş ilaçlarla işlem yapıldığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde engelli hastalara miadı dolmuş ilaçlarla işlem yapıldığı iddiası Meclis gündemine taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Hekimlere tarihi geçmiş ilacı kullanın diye baskı mı yapıyorsunuz?​” diye sordu. Engelli hastalara diş sağlığı hizmeti verilirken anestezi ile uyutulduktan sonra işlem yapılabildiğini belirten Emir; “İstanbul Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde son kullanma tarihi geçmiş anestezi ilacının kullanılması Sağlık Bakanlığı’nın halk sağlığına verdiği önemi gösteriyor” dedi. 

Hastanede miadı dolmuş anestezi ilacıyla işlem yapıldığını ve bu durumu fark eden bir anestezi teknikerinin hasta sağlığını tehlikeye atmamak adına ameliyathanedeki hastaya uygulama yapmak istemediğini belirten CHP’li Emir “Bunu söyleyen tekniker ameliyathaneden kovuluyor ve hastaya uygulama yapılıyor” dedi.

Son kullanma tarihi geçmiş ilaç kullanımında baş sorumlunun Sağlık Bakanlığı olduğuna işaret eden CHP’li Emir “Bu olay ortaya çıkmasaydı miadı dolmuş ilaç stoku tükenene kadar işlem yapılmaya devam mı edilecekti? Yalnızca Bakanlık değil, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri de bu işin sorumlusudur. Hastanelere gerekli denetimler neden yapılmıyor, yapılıyorsa hastane personeli neden miadı dolmuş ilaçlarla işlem yapmaya zorlanıyor?​” diye sordu. 

Fahrettin Koca’nın Sağlık Bakanlığı döneminde pandemide ve sonrasında son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kullanıldığını hatırlatan Emir “Bakanlığın skandal karnesi kabarık ancak ülkenin Sağlık Bakanı görevi ve sorumluluklarını yerine getirmek yerine AKP’nin belediye başkan adaylarına sokak sokak dolaşarak oy istiyor” ifadelerini kullanarak tutanak tutularak başhekimliğe bildirim yapıldığını fakat ilacın hastanede uygulanmaya devam edilip edilmediğinin bilinmediğini söyledi.

'SORUMLULAR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI MI?'

CHP'li Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şu soruları yöneltti:

"Sağlık Bakanlığı ile İl, İlçe Sağlık Müdürlükleri hastane denetimlerini ne sıklıkta gerçekleştirmektedir?

Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde yaşanan olayın ardından ilaçlar imha edilmiş midir yoksa miadı dolmuş ilaçlarla işlem yapılmaya devam mı edilmektedir?

Bahse konu ilacın kullanımının tespitinin ardından gerekli denetimlerin yapılmaması ve ilaçların imha edilmemesi gerekçesi ile sorumlular hakkında soruşturma açılmış mıdır?

Miadı dolmuş ilacı hastalara uygulamak istemeyen personelin görevini yapması engellenmeye devam edilmekte midir?​"

Etiketler Murat Emir chp