Tarihi eser operasyonunda müze müdürü gözaltına alındı

11 ilde yapılan tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 34 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden biri Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Abdülbari Yıldız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın merkezli 11 ilde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda aralarında Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ile bazı müze çalışanlarının da olduğu 34 kişi, gözaltına alındı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında tarihi eser kaçakçılığı gerekçesiyle 37 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Aydın başta olmak üzere Ankara, Amasya, Aksaray, Karaman, Kayseri, Mersin, Muğla, Samsun, Yalova ve Zonguldak'ta önceden belirlenen adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Abdülbari Yıldız ve bazı müze çalışanlarının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. 3 kişinin de arandığı öğrenildi. Operasyon da 18'nci yüzyıla ait olduğu değerlendirilen mermer heykel de bulundu. Heykel inceleme için Aydın Müze Müdürlüğü'ne teslim edilecek. (DHA)