Tanju Özcan'ın affı: Kılıçdaroğlu, Özel'e olumlu görüş vermiş

CHP'de affedilen Tanju Özcan'la ilgili konuşan Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu, Kılıçdaroğlu'nun da olumlu görüş verdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP'de 'bağışlanma taleplerinin' de ele alındığı Parti Meclisi ve MYK toplantıları sona erdi. PM toplantısı devam ederken açıklama yapan Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclisi ve MYK'nin gündemindeki konulara ilişkin bilgi verdi. Toplantılardaki gündemlerden birinin tüzük kurultayı olduğunu söyleyen Yücel, 4 Eylül'de Parti Meclisi toplantısı, 5 Eylül'de tüzük komisyonu son toplantısı, 6-7-8-9 Eylül'de tüzük kurultayı yapacaklarını duyurdu. 9 Eylül'de ayrıca parti programı kurultayının ilk hazırlık toplantısını yapmaya karar verdiklerini açıkladı.

ÖZCAN'LA BERABER TOPLAM 13 KİŞİ AFFEDİLDİ

Yerel seçimler için aday adaylığı başvurularını 5 Aralık'a kadar uzattıklarını da söyleyen Yücel, 100'üncü yıla özgü af taleplerine ilişkin de bilgi verdi. Yücel, içlerinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da bulunduğu 13 kişinin affedildiğini ve parti üyeliklerine geri döndüklerini söyledi.

ÖZEL, KILIÇDAROĞLU İLE ÖZCAN AFFINI GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Tanju Özcan'ın affına ilişkin önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştüğü bilgisini de aktaran Yücel, Kılıçdaroğlu'nun olumlu görüş bildirdiğini söyledi.

ÖZEL VE AKŞENER GÖRÜŞEBİLİR

Özel'in yerel seçim işbirlikleri için başta Meral Akşener olmak üzere liderlerle ne zaman bir araya geleceğine ilişkin soruya Yücel, “Geçmişte işbirliği yaptığımız, bu ülkedeki mevcut düzenin değişmesi gerektiğini düşünen tüm siyasi partilerle görüşüyoruz, görüşmeleri sürdüreceğiz. Sayın Meral Akşener'in genel başkanımızı arayıp 'hayırlı olsun' dediğini kamuoyuyla paylaştık. Önümüzdeki günlerde iki lider bir araya gelebilirler ancak şu an için bir tarih vermem mümkün değil” dedi.

'ANAYASA TARTIŞMASININ TARAFI DEĞİLİZ'

Yücel, gündemdeki diğer gelişmelere de değindi. AK Parti iktidarının toplumu kutuplaştırdığını söyleyen Yücel, “Bu yöntemin, bu zehirli dilin yerel seçim öncesinde, artık ekonomik krizin acı faturasını ödeyen halkımız üzerinde yeteri kadar etkisinin olmadığı fark etti ki, bu sefer de bir Anayasa krizini gündeme getirdi. AKP ve MHP arasında tırmanan bu krizin nereye varacağını bilmiyoruz ancak şunu biliyoruz, biz bu tartışma ve suni gündemlerin tarafı değiliz” dedi.

'YUMURTANIN TANESİ 7 LİRA OLMUŞKEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUŞMAYA UTANMIYOR MUSUNUZ?'

“Varlığını Anayasa'ya borçlu olup da, Anayasa'yı ihlal edenlerle, Anayasa değişikliğini tartışmak için masaya oturmamız söz konusu bile olamaz” diyen Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP ve MHP'yi buradan açıkça uyarıyoruz. Vatandaşı zerre dahi ilgilendirmeyen konularla gündemi meşgul etmeyin. Yumurtanın tanesi 7 lira, 30’lu yumurta 210 lira olmuşken, beyaz peynirin kilosu 300, kıymanın kilosu 400 lira olmuşken, seçimlerden bu yana akaryakıt fiyatları yüzde 100 artmışken,
Kira artışları son bir yıla kıyasla, yüzde 300’leri aşmışken, Anayasa değişikliğini, 50+1’i konuşmaya utanmıyor musunuz?”

'ERDOĞAN'IN GÜVEN VERMEYEN POLİTİKASI NEDENİYLE TÜRKİYE SAHA DIŞINA İTİLDİ'

Dış politikaya ilişkin gündemlere de değinen Yücel, İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu süreçte Katar ve Mısır yerine arabulucu olarak Türkiye’nin yer alması gerekirdi. Ancak Erdoğan’ın güven vermeyen, sürekli U dönüşlü dış politikası Türkiye’yi sahanın dışına itti. Umarız bu hatalardan ders çıkarılır.”

'ERDOĞAN, FİLİSTİN-İSRAİL SORUNUNU DİN SAVAŞLARI HALİNE GETİRDİ'

Erdoğan ve Hakan Fidan’ın günlerdir arabulucu olmak için çok uğraştığını ve düştükleri durumun hicap verici olduğunu kaydeden Yücel, “Uluslararası bir krizde arabulucu olmanın ön koşulu, tarafsız olmak, taraflarla iyi diyalog, iyi ilişki ve uluslar arası arenada güven veren tavırlarınızdır. Ancak Erdoğan, Filistin-İsrail sorununu bir uluslararası sorun olmaktan çıkarıp din savaşları haline getirdi. Dış politikayı yıllardır yaptığı gibi iç politika malzemesi haline getiren Erdoğan’ın, yaklaşan yerel seçimlerde kullanacağı en önemli argümanlardan biri İsrail-Filistin meselesidir” diye konuştu.

'ASGARİ ÜCRET YILDA EN AZ İKİ KEZ İYİLEŞTİRİLMELİ'

Ekonomideki gelişmelere de değinen Yücel, asgari ücret tespit komisyonunun önümüzdeki günlerde toplanacağını hatırlattı ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın komisyonun bundan sonra yılda bir kez toplanacağına dair açıklamasını eleştirdi. Yücel, “Bu hiperenflasyon ortamında, asgari ücrete yıl içinde sadece tek zam yapılarak geçiştirilmesi düşünülemez” dedi.

Yücel, asgari ücretin enflasyondaki artışa göre yılda en az 2 kez iyileştirilmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.