Tanju Özcan, mülteci derneğinin Türkçe tabelasını söktü

İhraç edildiği CHP'ye dönen Bolu Belediye Başkanı Özcan, Bolu Afganistan Gençleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği'nin tabelasını söktürdü "Bizden habersiz Bolu’da kimse tabela asamaz." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mülteci düşmanı söylemleriyle tanınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte bulunan Bolu Afganistan Gençleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği'nin Türkçe tabelasını binadan söktürdü. 

Önceki hafta yeni yönetimin kararıyla ihraç edildiği CHP'ye dönen Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, Semerkant Mahallesi'nde bulunan Bolu Afganistan Gençleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği'ne gitti. Binaya asılan tabelaya tepki gösteren Özcan telefonla Zabıta Müdürünü arayarak ekip gönderilmesi talimatını verdi. Dernek binasında kimsenin olmadığı dakikalarda Tanju Özcan’ın talimatıyla zabıta ekipleri binaya asılı Türkçe tabelayı söktürdü.

'BEN ZATEN BUNLARIN BİR ARAYA GELMESİNE KARŞIYIM' 

Olaya ilişkin sosyal medya hesabından bir video paylaşan Özcan, "Hiçbir zaman Arapça tabelaya izin vermeyeceğim. Ben zaten bunların bir araya gelmesine karşıyım. Eğer bu derneğe izin verdiyse Valilik, dernekler masası o zaman biz niye mücadele ediyoruz? Bizden habersiz Bolu’da hiç kimse bu tür tabelalar asamaz, asamayacak. Kim izin verirse versin bu tür tabelaları burada tutmayacağım. Bizden habersiz Bolu’da kimse tabela asamaz. Bunu açanlar izin verenler gelsin tabelayı benden istesin” dedi. (HABER MERKEZİ)