Tan Sağtürk kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla Balet Tan Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tan Sağtürk, 14 Temmuz 1969'da İzmir'de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bale Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu.

Eğitimine Fransa’da devam eden Tan Sağtürk, 1991-1997 yılları arasında Fransız Devlet Balesi’nde çalıştı. Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France, Fransız Devlet Balesi Ballet National De France baş dansçısı olan Sağtürk, daha sonra İstanbul’a gelerek İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde de baş dansçı olarak görev yaptı. Diyarbakır, Mardin, Antep, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Kıbrıs bale ve dans okulları kuruculuğunu üstlenen sanatçı, Tan Sağtürk Bale ve Dans Eğitim Merkezi’ni açtı. 

Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde koreografisini yaptığı "Kalp Sesi Projesi" adlı yapıtı sahnelendiren Sağtürk'ün Fransız Devlet Balesi'ne yapılmış Soude-ve Je ne Regrette Rien (Edit Piaf) adlı yapıtı da bulunuyor. 

Dizi ve reklam filmlerinde de rol alan Tan Sağtürk, 15 Eylül 2023 tarihinde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı.

Yer aldığı yarışmalar:

Türkiye'nin Yıldızları
Biri Bizi Gözetliyor
Benimle Dans Eder Misin?
Yok Böyle Dans

Oynadığı diziler

Alemin Kıralı (Kendisini)
Şöhret Okulu
Bez Bebek (Hakan)
Selena (Konuk Sanatçı)
Dolunay (Ahmet)
İkinci Bahar (Timothy Perkins)
Doktorlar-2013 (Levent Atahanlı)
Avrupa Yakası (Konuk Oyuncu)

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)