Taliban'a karşı direniş başlatan Ahmed Mesud: Hükümetin parçası olabilirler, diyalog şart

2001’de Taliban tarafından öldürülen Afgan lider Ahmet Şah Mesud'un oğlu Ahmet Mesud, bugün Taliban'a karşı başlattığı direniş hakkında El Arabiya'ya konuştu. Mesud, kapsamlı hükümet çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'ın kuzey doğusundaki Penşir vadisinde Taliban’a karşı direniş hareketi başlattığını açıklayan Ahmed Mesud, kapsayıcı bir hükümet kurulması çağrısı yaparak teslim olmayacağını söyledi. Mesud, Taliban'ın diyalog kurmayı reddetmesi halinde 'savaşın kaçınılmaz olduğunu' belirtti; bununla birlikte 'Taliban'ın da katılacağı bir hükümetle sorunu olmadığını' açıkladı.

2001’de Taliban tarafından öldürülen Afgan lider Ahmet Şah Mesud'un oğlu olan Ahmet Mesud, El Arabiya kanalına demecinde 'diyalog kurulmasını ve savaşa son vermek istediğini' belirtti. Mesud, ülkenin 'kapsamlı bir hükümete ihtiyaç duyduğunu' söyleyerek, 'Taliban'ın diyaloğu reddetmesi halinde savaşın kaçınılmaz olduğu' çıkışını yaptı.

Ahmet Mesud, ülkenin farklı bölgelerinden hükümet güçlerinin kendisine destek vermek için Penşir'e gittiğini açıklayarak, şu an için kendi kontrolündeki bölgeyi Taliban yönetimine teslim etmeyeceğini söyledi. (DIŞ HABERLER)