Taliban: Havalimanları konusunda henüz Türkiye ve Katar'la anlaşmadık

Taliban, Kabil ve dört başka havalimanının işletilmesi konusunda Türkiye ve Katar'la henüz nihai bir anlaşma yapılmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu Ajansı'nın 'Türkiye ile Katar'ın Kabil'deki Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı ile dört başka havaalanının işletilmesi konusunda Taliban'la ön anlaşmaya vardığına' dair haberine, Afganistan'ı yöneten İslamcı örgütten yalanlama geldi. Taliban'ın Taliban'ın Ulaşım Bakanlığı Sözcüsü İmamuddin Ahmedi, söz konusu havalimanlarında Türkiye ile Katar'la 'şu ana dek herhangi bir nihai anlaşmaya varılmadığını' söyledi.

Ahmedi, "Türk-Katar ortak ekibi Kabil'e perşembe günü geldiler ve Afganistan'ın teknik ekipleriyle görüşmeler gerçekleştirdiler. Bu görüşmeler devam edecek ve yakın gelecekte, ülkenin ulusal çıkarları ışığında bir anlaşmaya varacaklar" dedi.  

AA'nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, Kabil'i ziyaret eden Türk-Katar heyetinin, Kabil Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı başta olmak üzere diğer dört havalimanının işletilmesi konusunda Taliban'la prensipte mutabakata vardığı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)