Taksim Dayanışması'ndan çağrı: 19.00'da buluşuyoruz

Gezi Davası'nda hapis cezası kararlarının ardından Çağlayan Adliyesi önünde adalet nöbeti başlatan Taksim Dayanışması, herkesi bugün saat 19.00'da Beyoğlu'nda yapılacak basın açıklamasına çağırdı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Gezi Davası'nda iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay ve Şerafettin Can Atalay hakkında 18 yıl hapis cezası verilmesinin ardından Taksim Dayanışması eylem çağrısı yaptı. 

İlk olarak mahkemenin görüldüğü Çağlayan Adliyesi önünde adalet nöbeti başlatan Taksim Dayanışması'nın sosyal medya hesabından basın açıklaması duyurusu yapıldı. Hesaptan yapılan paylaşımda, "Gezi Davası'nda verilen hukuksuz karara karşı gerçekleştireceğimiz basın açıklaması için yarın (Salı) 19.00'da Taksim'de TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde buluşuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Taksim Dayanışması Twitter hesabından daha önce de adalet nöbeti çağrısı paylaşılmıştı: "Demokrasi adına, hukuk adına, adalet adına ülkemizin en karanlık günlerinden birini yaşıyoruz. Mahkemenin aldığı bu kararın hukuki olarak meşru olmadığını biliyoruz. Bu karar hukuki değil siyasi bir karardır, reddediyoruz. Bizler hukukun üstünlüğüne inanan, her koşulda adaleti, demokrasiyi savunan kurumlar olarak, bu ülkenin demokrasi güçleri olarak bu kararı reddediyoruz. Çağlayan'ı terk etmiyor, bu hukuksuzluğa karşı sesimizi yükseltiyoruz. Adalet Nöbeti için Çağlayan Adliyesi'ndeyiz.”

(HABER MERKEZİ)