Tahterevalli Müzik Grubu'ndan 8 Mart için şarkı: 'Ayağa Kalkıyoruz!'

Tahterevalli Müzik Grubu'nun “Ayağa Kalkıyoruz!” isimli şarkısı yayınlandı: '8 Mart günü için yola çıkan bu şarkıyı, sokaklarda eşit ve özgür bir yaşam için mücadele eden tüm kadınların mücadelesine, Maya Angelou’nun adalet için çaldığı bir ıslık olarak iletiyoruz ve büyüyen kadın mücadelesine alanlarda eşlik etmesini diliyoruz.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tahterevalli Müzik Grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için “Ayağa Kalkıyoruz!” isimli şarkısını yayınladı. Çeşitli sosyal medya kanalları ve çevrimiçi müzik platformlarında dinleyicilerle buluşan şarkıyı, İzmir’den 10 kadın seslendirdi.

Şarkıyı hem kadınların hem siyahların hak savunuculuğunu yapan Maya Angelou’nun, 1978’de yayınlanan ve Faris Kuseyri çevirisiyle Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan 'Kafesteki Kuşun Şarkısı' kitabındaki “Ayağa Kalkıyorum” şiirden hareketle oluşturduklarını belirten grup, açıklamasında “Kitabı okuduğumuzda bizi en çok etkileyen şiir 'Ayağa Kalkıyorum' oldu. Bu şiiri, bir esin kaynağı ve hareket noktası olarak alıp şarkının sözlerini oluşturduk. 8 Mart günü için yola çıkan bu şarkıyı, sokaklarda eşit ve özgür bir yaşam için mücadele eden tüm kadınların mücadelesine, Maya Angelou’nun adalet için çaldığı bir ıslık olarak iletiyoruz ve büyüyen kadın mücadelesine alanlarda eşlik etmesini diliyoruz” dedi.

Önümüzdeki günlerde yeni bestelerini yayınlayacaklarını duyuran grup, adlarının Tahterevalli olmasını, “Tahterevalli’yi, Bertolt Brecht’in ünlü şiirinde geçen ve mevcut sömürü sistemi içindeki uzlaşmaz çelişkilerin anlatımına yeni bir metafor katmış olduğu ‘bütün düzen bir tahterevalli aslında’ sözüne atfen taşımaya çalışıyoruz” diyerek açıkladı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)