'Tahliye edilen okula belediye el koymak istiyor' iddiası

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilen Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisine Kağıthane Belediyesi'nin el koymak istediği öne sürüldü. Veliler okulun taşınmasına tepkili.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Kağıthane ilçesinde  bulunan Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edildi.

Evrensel'de yer alan Eylem Nazlıer'in haberine göre, Kağıthane Belediyesi, okul arazisine el koymak istiyor. Veli ve öğretmenler ise okulun yerinde, depreme dayanıklı binalar yapılarak eğitim öğretime devam etmesini istiyor.

'RAPOR VARSA 5 YIL NASIL BEKLENMİŞ?'

İstanbul’da depreme dayanıksız olduğu belirtilen 123 okul arasında yer alan Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kamuoyuyla paylaşılan rapor 5 yıl öncesine ait. Çocuğu bu okulda okuyan bir veli, “Böyle bir rapor var mı?” diye sorarak, “Böyle bir rapor varsa bunca yıl eğitim öğretim yapılmasına nasıl izin verildi?” ifadelerini kullandı.

Bir öğretmen ise belediyenin bu arsayı neden ısrarla istediğini, buraya ne yapacağını kimsenin bilmediğini belirtti. Kağıthane Belediyesi, okul arazisinin kendilerine tahsisi isteğini bir önceki milli eğitim bakanına onaylatamazken, yeni bakan okul arazisinin belediyeye tahsisine onay verdi. Belediyenin okulu yıkma kararı ise gelen tepkiler ve yapılan eylemler üzerine ertelenmişti.

'BU DEĞER BİRİLERİNİN GÖZÜNÜ KAMAŞTIRIYOR'

Eğitim-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Ayfer Koçak, elbette hasarlı okul binalarının yıkılarak yerine sağlam binalar yapılmak zorunda olduğunu söyleyerek, “Ama bu konuda ciddi şaibeler var. Mesele okulun depreme dayanıksız olmasından öte değerli olan arazisine el koymak. Ayrıca bir sürü okulda da çok daha ciddi çatlaklar var ama oralara uzman bile götürülmemiş” dedi. Okulun yerinde kalması için yaptıkları eylemleri hatırlatan Koçak, “Okulun kendi yerinde, yeni yapılacak binasında, eğitim öğretime devam etmesini istiyoruz” dedi.

Eğitim İş İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül de İstanbul’da deprem bahane edilerek değerli kamu arazilerine el konularak ranta açılma çabalarına dikkat çekiyor. Okullarının yerine yapılacaklara dair çok sayıda söylenti olduğunu belirten Başgönül “Okulun arazisi çok değerli bir bölgede. Muhtemelen bu değer birilerinin gözünü kamaştırıyor” diye konuştu.