Taha Duymaz’ın anısını annesi yaşatıyor: Herkes sipariş veriyor

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Taha Duymaz'ın annesi Meryem Duymaz, oğlunun hatırasını yaşatmak için mutfağa girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taha Duymaz 1 Eylül 2003’te, Hatay’ın Yayladağı ilçesinde dünyaya geldi. Duymaz, “en büyük tutkum” dediği yemek yaparken çektiği videolarla tanınıyordu. Elindeki imkanlarla yaptığı yemekleri Instagram hesabından paylaşan aşçı, kısa sürede binlerce kişi tarafından takip edilen hesaplardan biri oldu.

6 Şubat sabahı ise Antakya’da halasının evinde kardeşleri Melek Duymaz ve Umut Duymaz'la birlikte olan fenomen aşçı, depremlerde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

OĞLU İÇİN MUTFAKTA... 

Anne Meryem Duymaz oğlunun hatırasını yaşatmak için mutfağa geçmeye karar verdi. Duymaz’ı haberi olmadan Taha Duymaz’ın bir arkadaşı videoya çekerek sosyal medyaya yükledi. Bu videonun çok beğeni almasının ardından anne Duymaz, kendi adına da bir hesap açılmasını istedi.

Depremde üç çocuğunu kaybeden anne, tandır başındaki ve mutfaktaki yemek videolarıyla kısa sürede geniş bir kitleye ulaştı.

'HERKES SİPARİŞ VERİYOR'

Sözcü'nün aktardığına göre Meryem Duymaz, “Üzülüyordum ama emek yaptıkça rahatlıyorum. Taha’nın hatırasını yaşattıkça rahatlıyorum. Ekmek yapıyorum, dağlara kekik toplamaya çıkıyorum. Çok sevindiler, herkes beni arayıp soruyor. Taha’nın hayranları memnun kaldı. Videolarımın çekilmesini ben istemedim. Taha’nın arkadaşı çekip sosyal medyaya koydu. Sonra bir kere başladım yemek yapmaya, baktım rahatlıyorum, devam ettim. Herkes sipariş veriyor. Paketleyip kargo ile gönderiyorum. Mutfaktan çıkmak istemiyorum. Hepsi Taha’dan hatıra bana. Taha’sız öksüz kaldı mutfak. Böyle çok zoruma gidiyor” dedi.

Etiketler taha duymaz fenomen