Suudi Arabistan'dan umre için bağışıklık kuralı: Üç şart aranacak

Suudi Arabistan, umre ziyaretlerinde sadece Covid-19'a bağışıklık kazanan kişilere izin verileceğini açıkladı. Bu kişiler için üç şart aranacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan hükümeti, Covid-19 salgını nedeniyle sadece bağışıklık kazanmış kişilerin umreye gitmesine izin verileceğini açıkladı. Yeni uygulama, Ramazan ayında başlayacak. 

KİMLER BAĞIŞIK SAYILACAK?

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'bağışıklık kazanmış' ve umre ziyaretine izin verilecek kişiler şu üç kategoride sıralandı:

* İki doz aşı yaptıranlar,

* En az 14 gün önce bir doz aşı yaptıranlar,

* Hastalığı geçirip doğal yoldan bağışıklık kazananlar.

NE ZAMAN SON BULACAĞI AÇIKLANMADI

Bakanlık, bu şartların hem Mekke hem Medine'deki ibadet için uygulanacağını açıkladı. Yeni uygulamanın Ramazan ayında başlayacağı belirtildi ancak ne zaman son bulacağına dair bilgi verilmedi. 

'HAC İÇİN DE GEÇERLİ OLABİLİR'

Yeni kuralların, hac için de geçerli olup olmayacağı bilinmiyor. Okaz gazetesiyse, hac için de sadece aşı olmuş kişilerin kabul edilmesinin muhtemel olduğunu yazdı.

Suudi Arabistan'da bugüne dek 393 binden fazla korona virüsü vakası görüldü, 6 bin 700 kişi hastalık nedeniyle öldü. 34 milyonu aşkın nüfusu bulunan ülkede, şu ana dek 5 milyondan fazla korona virüsü aşısı yapıldı. (DIŞ HABERLER)