Suudi Arabistan'da gözaltına alınan Fox TV muhabirleri serbest bırakıldı

Suudi Arabistan polisi, Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finali için bölgede bulunan Fox TV ekibini gözaltına aldı. Gazeteciler bir süre sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Riyad'da oynayacağı Süper Kupa finali için Suudi Arabistan'a giden Fox TV ekibi, polis ekibinin orantısız müdahalesi sonrası gözaltına alındı.

20:45'de başlaması planlanan karşılaşma, mücadeleye saatler kala Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarının yer aldığı poster ve tişörtler ile sahaya çıkılmasına izin vermemesi üzerine iptal edilmişti.

ÇEKİM YAPAN GAZETECİLERİ GÖZALTINA ALDILAR

Türkiye'ye dönme kararı alan Fenerbahçe ve Galatasaray hakkında bölgede bilgi toplamaya çalışan basın mensuplarına ise Suudi Arabistan polisinden orantısız bir müdahale geldi.

Fox TV'de yayınlanan Orta Sayfa programı için çekimler gerçekleştiren Fox TV Spor Muhabiri Elvan Arat ve kameramanına çekim izni vermeyen Riyad polisi, daha sonrasında iki gazeteciyi polis aracına götürdü. Kısa bir süre gözaltında tutulan gazeteciler, daha sonra serbest bırakıldı. (SPOR SERVİSİ)