Suudi Arabistan'da Fransız Konsolosluğu'na saldırı

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Fransız Konsolosluğu'na saldırı girişiminde bulunuldu. Bir Suudi vatandaşının konsoloslukta güvenlik görevlisine 'keskin bir aletle' saldırması sonrası tutuklandığı açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da bir öğretmenin ifade özgürlüğünü anlattığı öğrencilerine Hz. Muhammed karikatürlerini göstermesi sonrası sokak ortasında başı kesilerek öldürülmesiyle başlayan gerilim tırmanıyor. Bugün Fransa'nın Nice kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırının ardından, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde de Fransız Konsolosluğu'na saldırı girişiminde bulunuldu.

Suudi Arabistan devlet televizyonu, Cidde'deki Fransız Konsolosluğu'nda bir korumaya 'keskin bir aletle' saldıran bir Suudi vatandaşının tutuklandığı duyurdu.

Fransız Konsolosluğu'ndan yapılan açıklamadaysa, korumanın hastanede olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, "Bir diplomatik temsilciliğe yönelik hiçbir şeyin meşrulaştıramayacağı bu saldırıyı kınıyoruz" denildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'radikal İslam'la savaşacaklarını söylemesi Müslüman âleminde tepki çekmişti. (DIŞ HABERLER)