Fransa'da kilise saldırısı: 'Bir kadının başı kesildi'

Fransa'nın Nice kentinde bir kilisenin yakınlarında bıçaklı saldırı düzenlendi. En az üç kişinin öldüğü saldırı sırasında bir kadının başının kesildiği belirtiliyor. Bu saldırıdan bir süre sonra ise Avignon kentinde yoldan geçenleri 'tekbir getirerek' bıçakla tehdit eden bir kişinin polis tarafından öldürüldüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde, Notre Dame kilisesinin yakınlarında bıçaklı saldırı düzenlendi. Kilisenin içinde bir kadının başının kesilerek öldürüldüğü belirtiliyor.

Nice'teki saldırının ardından, Avignon kentinde de yoldan geçenleri silahla tehdit eden bir kişinin polis tarafından vurularak öldürüldüğü açıklandı. Fransız medyası, saldırganın olay sırasında 'tekbir getirdiğini' yazdı. 

KİLİSEDE KAFA KESME İDDİASI

Nice kentindeki saldırıda, bir kadının kafasının kesildiği belirtiliyor. Kentin yerel gazetesi Nice Matin, '70'li yaşlarındaki bir kadının kilisede başının kesildiği' iddiasını dile getirirken, Reuters'a konuşan polis kaynakları da 'bir kadının başının kesildiğini' söyledi. Faşist siyasetçi Marine Le Pen de aynı iddiayı ortaya attı.

ÖLÜ SAYISI ÜÇE YÜKSELDİ

Saldırıda üç kişinin öldüğünü açıklayan Fransız polisi kafa kesme iddialarını resmen teyit etmiş değil.

SALDIRGAN GÖZALTINDA

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, saldırganın polis tarafından vurulduktan sonra gözaltına alındığını, şu an hastanede olduğunu açıkladı

'SALDIRGAN TEKBİR GETİRİYORDU'

Saldırıyı 'terörizm' olarak niteleyen Estrosi, saldırganın olay sırasında ve gözaltına alındıktan sonra tekbir getirdiğini söyleyerek, 'Fransa'nın topraklarındaki İslamofaşizmi kökünden kazıması' gerektiği ifadelerini kullandı. 

'KORKUNÇ BİR ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLDÜLER'

Estrosi kafa kesme iddialarını doğrulamasa da, 'kurbanların korkunç bir şekilde öldürüldüğünü' söyledi. Nice belediye başkanı, kullanılan yöntemin, öğretmen Samuel Paty'nin ifade özgürlüğünü anlattığı derste Hz. Muhammed karikatürlerini gösterdikten sonra sokak ortasında başı kesilerek öldürülmesi ile benzeştiğini belirtti.

Estrosi, öldürülenlerden ikisinin kadın, birinin erkek olduğunu söyledi. Bu kişilerden birinin kilisenin içinde öldürüldüğünü belirten belediye başkanı, bir kişinin de kilisenin karşısındaki bir bara kaçtığını ve burada öldürüldüğünü açıkladı. Estrosi, ölen erkeğin ise bir kilise görevlisi olduğunu söyledi.

Polisten saldırganın kimliğine dair henüz açıklama gelmiş değil. Cinayetlerin ardından, Fransa’da terörle mücadele planının 'acil saldırı' seviyesine çıkarıldığı açıklandı.

Fransa'da önceki hafta, öğretmen Samuel Paty ifade özgürlüğünü anlattığı derste Hz. Muhammed karikatürlerini gösterdikten sonra sokak ortasında başı kesilerek öldürülmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu cinayetin ardından 'İslamcı terör'ü eleştirmesi ve Hz. Muhammed karikatürlerini ifade özgürlüğü kapsamında savunması sonrasında başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeden tepki çekmişti. (DIŞ HABERLER) 

Etiketler Fransa Nie Nice saldırı