Suruç'ta kayyım protestosu: 'Belediyelerimizi geri alacağız'

Suruç Belediyesi'ne kayyım atanması 4'üncü yıldönümünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'nın Suruç Belediyesi'ne kayyım atanması 4'üncü yıldönümünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Urfa İl Örgütü, Suruç Belediyesi'ne kayyım atanmasının 4'üncü yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. HEDEP Suruç İlçe Örgütü önünde yapılan açıklamaya  HEDEP il ve ilçe örgütleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Barış Anneleri, çok sayıda kişi katıldı. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, açıklamada konuşan HEDEP İl Genel Meclis üyesi ve Suruç Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nahide Kılıç İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınarak yerine kayyım atanan Hatice Çevik'in yargılandığı bütün davalarda beraat ettiğini ancak göreve iade edilmediğini söyledi. Çevik yerine atanan kayyımın mayıs ayında yapılan genel seçimlerden önce de değiştirildiğini hatırlatan Kılıç, "Adeta hukuksuz bir şekilde gasp edilen Pirsûs Belediyesi’ne hala kayyım ataması devam etmekte. Kayyımlar halka hizmet için değil iktidara rant araçları üretmek için atanmıştır. Kayyım rejimi; dil, kültür kırımı, gasp, talan, iradesizleştirme ve birçok alanda tahribatlara neden olmuştur. İlçede cadde ve sokaklar yürünemez halde. İlçenin tüm kaynakları yandaşlara peşkeş çekilmiş durumda. Kayyım halka hizmet değil sömürü düzeni getirmiştir” diye konuştu. 

‘BELEDİYELERİMİZİ GERİ ALACAĞIZ’

Kayyımlara karşı demokratik mücadeleyi büyüteceklerini belirten Kılıç, devamında şunları söyledi: “İktidarın fırsatçı ve hukuk dışı anti demokratik uygulamalarını kabul etmiyoruz. Mevcut iktidara bir kez daha sesleniyoruz; Cezaevlerinde hukuksuz bir şekilde rehine olarak tutuğunuz tüm arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. 2024 Yerel Seçimlerinde belediyelerimizi kayyımların elinden alacağımıza olan inancımız tamdır. Kayyım rejimini buradan bir kez daha kınıyor ve ret ediyoruz." (HABER MERKEZİ)