Suruç Katliamı'nda ölenler İzmir'de anıldı

Çiğli Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, Suruç Katliamı'nda ölenleri anarak adalet istedi. Gündoğdu Meydanı'nda bir araya gelen gençlik örgütleri ise "Suruç için adalet" sergisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de “Çiğli Emek Barış ve Demokrasi Güçleri”, Suruç Katliamı'nın 6'ncı yıl dönümü yaklaşırken katliamda ölenlerin anmak için basın açıklaması düzenledi.

Çiğli Belediyesi önünde düzenlenen açıklamaya çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Açıklamada “Suruç katliamını unutmadık, Suruç için adalet herkes için adalet” yazılı pankart taşındı.

Grup adına açıklama yapan Didar Gül, “6 yıldır her ay Halitağa’da, mahkeme salonlarında ve sokaklarda hiç bıkmadan adalet istediklerini” söyledi.

'SURUÇ KATLİAMI TANIKLARI ADETA HAYATTA KALDIKLARI İÇİN CEZALANDIRILIYOR'

Ailelerin ve tanıkların 6 yıldır binlerce kilometre yol giderek katıldığı Suruç Katliamı davasında bir adım ilerlenmediğini belirten Gül, Ankara Gar Katliamı davasında ceza alan tek bir sanık dışında kimsenin tutuklu yargılanmadığı göstermelik bir mahkeme ile karşılaştıklarını ifade etti. Gül, dava süreci ile ilgili şunları belirtti:

“Gizlilik kararı ile başlayan hukuksuzluk süreci katliam yerini gören kamera kayıtlarında eksik olan görüntüler ve katliamın yaşandığı gün yapılan telsiz konuşmaları gibi dava sürecinin seyrini değiştirecek eksiklerin 6 yıldır tamamlanması ile devam ediyor. Üstelik Suruç Katliamı tanıkları, yaralıları ve avukatları tutuklama saldırıları ile yıldırılmaya çalışılırken, adeta hayatta kaldıkları için cezalandırılıyor.”

'BU TOPRAKLARA ADALET GELENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'

Katliamların son örneğini HDP İzmir İl Binası'nda Deniz Poyraz'ın katledilmesiyle yaşadıklarını ifade eden Gül, “Bu katliam, bundan önceki ve sonraki katliamlar devlet eliyle işlenmiştir ve katiller aynı devlet aklı ile korunmaktadır" diye konuştu.

Tüm katliamlara karşı adalet mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayan Gül son olarak şunları söyledi:

“Biliyoruz ki bu topraklara barış ve özgürlük katliamların aydınlatılması ve sorumlularının yargılanması ile gelecektir. Katliamların aydınlatılması ise mahkeme salonlarından sokaklara adalet mücadelesinin büyütülmesiyle gerçekleşecektir. Çünkü bizler biliyoruz ki kazanan biz olacağız. Suruç için, 10 Ekim için, Amed için, Deniz Poyraz için, doğası için, emeği için, yaşamak için mücadeleyi büyütenler olacak. Bu yüzden bugün burada, Çiğli'de olduğu gibi adalet mücadelesini birlikte haykırmaya devam edeceğiz. Bu topraklara adalet gelene kadar mücadele edeceğiz.”

GENÇLİK ÖRGÜTLERİNDEN 'SURUÇ İÇİN ADALET' SERGİSİ

Öte yandan Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda bir araya gelen gençlik örgütleri ise Suruç Katliamı'nda ölenler için "Suruç için adalet" sergisi düzenledi.

Meydana Suruç Katliamı'nda vefat edenlerin fotoğrafları ile özgürlük ve demokrasi mücadelesinde katledilenlerin fotoğrafları asılarak, yaşam öykülerine yer verildi. Adalet talebinin dile getirildiği sergiye İzmirliler ilgi gösterdi. (DUVAR)