Suriye: İsrail'in Akdeniz'den düzenlediği saldırıda 2 asker öldü, 6 asker yaralandı

Suriye resmi ajansı, İsrail'in Tartus kentine Akdeniz üzerinden füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Hava savunma sistemlerinin vurulduğu saldırıda 2 asker yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in, Akdeniz üzerinden Suriye'ye düzenlediği füze saldırısında 2 askerin hayatını kaybettiği, 6 askerin yaralandığı açıklandı. 

Suriye devletinin resmi haber ajansı SANA'nın, bir askeri kaynağa dayandırdığı habere göre İsrail, Suriye'nin Akdeniz kıyısındaki kenti Tartus'a füze saldırısı düzenledi. 

Saldırının saat 17.22'de gerçekleştiğini söyleyen kaynak, kırsal bölgedeki hava savunma sistemlerinin vurulduğunu belirtti. 

Akdeniz üzerinden düzenlenen saldırıda 2 askerin öldüğü, 6 askerin de yaralandığı ifade edildi.

İsrail, 2011'de başlayan iç savaşın ardından Suriye'ye hava saldırıları gerçekleştiriyor. Saldırılar çoğunlukla Suriye'ye ait olan fakat İsrail'in işgal ettiği Golan Tepeleri'nden düzenleniyor. 

İsrail'in bugün hedef aldığı Tartus'ta, Rusya'ya ait bir deniz üssü de bulunuyor. Üs, Sovyetler Birliği ve Suriye arasında, 1971 yılında imzalanan anlaşmayla kurulmuştu.

İç savaş döneminde Moskova'nın Şam'a verdiği desteğin ardından üssün genişletilmesine karar verilmişti. 2017'deki anlaşma ile aynı zamanda üssün 49 yıl daha Rusya'ya ait olması imza altına alınmıştı.

İSRAİL JETLERİ LÜBNAN-SURİYE SINIRINDA ALÇAK UÇUŞ YAPTI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Lübnan hava sahasında alçak uçuş yapan ve İsrail'e ait olduğu iddia edilen jetler halk arasında paniğe yol açtı.

Lübnan medyasındaki haberlerde İsrail jetlerinin, Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgelere hava saldırısı düzenlemek için akşam saatlerinde alçak uçuş gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Toplamda 8 adet olduğu belirtilen İsrail savaş uçakları, Suriye sınırına yakın bir konumda yer alan kuzeydeki Trablusşam kentinde sorti yaptı. Alçak uçuş yapan jetlerin yüksek sesi Trablusşam halkının sokağa çıkması ve paniğe kapılmasına yol açtı.

Öte yandan bazı haber kanalları İsrail'in Suriye'deki Tartus Limanı'nı hedef aldığını aktardı. 

Lübnan'ın hava savunma sistemi veya jetlerin uçuşunu engelleyecek bir hava gücü olmaması nedeniyle İsrail, Suriye'deki hedeflere Lübnan hava sahasını kullanarak saldırı düzenleyebiliyor. (HABER MERKEZİ)