Suriye ile Ürdün arasında askeri ortaklık ve sınır güvenliği görüşmesi

Şam ile Amman yönetimi arasında kurulan temasta sınır güvenliğini ve askeri ortaklığı değerlendirdi. Görüşmede ortak çekinceler dile getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ile güney komşusu Ürdün'ün askeri yetkilileri arasında temas kuruldu. Suriye Savunma Bakanı Ali Abdullah Eyyüb, Ürdün'ün başkenti Amman'a giderek Ürdün Genelkurmay Başkanı Yusuf el-Huneyti ile sınır güvenliğini konuştu.

'ASKERİ ORTAKLIK'

Eyyüb ve Huneyti arasında yapılan görüşmelerde sınır güvenliğinin haricinde iki ülkenin askeri durumu ve işbirliğinin gündeme geldiği bildirildi. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre taraflar terörle mücadele ve sınır kontrolü hakkındaki ortak çekincelerini dile getirdi. Bununla birlikte iki komşu ülke yetkilisinin aynı zamanda askeri iş birliğini ve orduları geliştirmenin yollarını konuştuğu söylendi. Eyyüb'ün gerçekleştirdiği resmi ziyarete bir grup üst düzey subayın da eşlik ettiği belirtildi.

NORMALLEŞME SİNYALLERİ

Şam ve Amman yönetimleri arasındaki ilişkiler on yılı aşkın süredir Suriye'de devam eden savaş süresince gergin bir süreçten geçmişti. Ancak son dönemde normalleşme gündeme geliyor. 2018 yılında Suriye'deki iç savaşta silahlı isyancıların ilk görüldüğü yerlerden biri olan Ürdün-Suriye sınırı tekrar açılmıştı. 

Ürdün Kralı II. Abdullah, geçtiğimiz ay Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmiş, görüşmede 'Suriye ve Ürdün arasındaki ilişkilerin normalleşmesi' vurgulanmıştı. (DIŞ HABERLER)