Süper Lig için play-off heyecanı

Spor Toto 1. Lig'den Süper Lig'e yükselecek üçüncü takım, çarşamba günü başlayacak olan play-off maçlarıyla belirlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto 1. Lig'de 38 haftalık lig maratonu tamamlandı. Şampiyon MKE Ankaragücü ile ikinci sıradaki Ümraniyespor doğrudan Süper Lig'e yükseldi. Süper Lig'e yükselecek 3. ekibin belli olacağı play-off ise bu sezon çarşamba gününden itibaren 27'nci kez oynanacak.

Royal Hastanesi Bandırmaspor, İstanbulspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Eyüpspor play-off'ta Süper Lig vizesi almak için mücadele edecek.

2 HAZİRAN'DA BELLİ OLACAK

Eyüpspor-Royal Hastanesi Bandırmaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor-İstanbulspor arasındaki yarı final ilk maçları 25 Mayıs Çarşamba günü İstanbul ve Erzurum'da, rövanş karşılaşmaları ise 29 Mayıs Pazar günü Balıkesir ve İstanbul'da yapılacak.

Bu turda rakiplerini mağlup edecek ekipler 2 Haziran Perşembe günü tarafsız sahada tek maç usulü oynanacak maçta Süper Lig'e çıkmak için karşılaşacak.

AA'nın haberine göre play-off maçlarında VAR sistemi kullanılacak.

Spor Toto 1. Lig'de Balıkesirspor, NasaDoge Menemenspor, Kocaelispor ve Bursaspor'un daha önce küme düşmesi kesinleşmişti.

İKİ TAKIM DAHA ÖNCE DE MÜCADELE ETTİ

Eyüpspor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor'un ilk defa yer alacağı play-off'ta daha önce 1 kez mücadele eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor 2017-2018 sezonunda finalde Gaziantep FK'yi yenerek Süper Lig'e çıkmıştı.

İstanbulspor ise 4. kez play-off'ta yer alacak. İstanbulspor, 1993-1994, 2005-2006 ve geçen sezon play-off'ta Süper Lig vizesi alamadı. (HABER MERKEZİ)