Süper Kupa bugün sahibini buluyor

Bir önceki sezonun şampiyonu ve Türkiye Kupası kazananını bir araya getiren Türkiye Süper Kupa'sı 14. kez sahibini bulacak. Başakşehir ve Trabzonspor Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Süper Ligi şampiyonu ve Türkiye Kupası şampiyonunu karşı karşıya getiren Süper Kupa'yı kazanmak için Medipol Başakşehir ile Trabzonspor kozlarını paylaşacak. Bugün İstanbul'da oynanacak maçı kazanan taraf 14. Süper Kupa'yı müzesine götürecek. 

Eski adı Cumhurbaşkanlığı Kupası olan ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2006'dan bu yana Süper Kupa olarak oynattığı organizasyon, saat 20:45'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda başlayacak. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun yöneteceği müsabaka, A Spor'dan canlı yayınlanacak.

TRABZONSPOR İKİNCİ, BAŞAKŞEHİR İLK KUPANIN PEŞİNDE

İkinci kez Süper Kupa kazanmaya yaklaşan bordo-mavili takım, 2010 yılında Süper Kupa maçında Bursaspor'u 3-0 yenmiş ve kupayı kazanmıştı. Başakşehir ise ilk kez bu kupa için mücadele edecek.

REKOR GALATASARAY'DA 

Süper Kupa'yı şimdiye dek en çok kazanan takım Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar 2008, 2012, 2013, 2015, 2016 ve 2019'da (6 kez) Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Fenerbahçe 3, Beşiktaş, Trabzonspor, Atiker Konyaspor ve Akhisarspor ise birer kez kupa kazandı.  

Kupanın ilk finali 3 finali Almanya'da oynandı. Sırayla Frankfurt, Köln ve Duisburg'da oynanan maçları Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray birer kez kazandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI

Türkiye'de lig şampiyonları ile Türkiye Kupası kazananları, 1965-1966'dan 1997-1998 sezonuna kadar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda adı altında karşılaştı. 33 kupa maçında en çok (10 kez) Galatasaray kazandı. Beşiktaş ve Trabzonspor kupayı yedişer kez, Fenerbahçe 6, Göztepe, MKE Ankaragücü ve Eskişehirspor da birer kez müzelerine götürdü.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda oynanan maçlar ve skorları şöyle:

(AA)