Sunucu Michael Parkinson hayatını kaybetti

Kariyeri boyunca Muhammed Ali, Elton John, Madonna, David Bowie, Tom Hanks ve George Michael gibi isimlerle röportajlar yapmış olan Michael Parkinson, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Talk show sunucusu Sir Michael Parkinson, 88 yaşında hayatını kaybetti. Parkinson’ın vefat haberi ailesi tarafından yapılan bir açıklama ile duyuruldu. Açıklamada, “Evde geçirdiği kısa bir rahatsızlığın ardından ailesinin yanında huzur içinde vefat etti. Ailesi, yas tutmak için zaman ve mahremiyete saygı gösterilmesini talep ediyor” ifadeleri kullanıldı. 

Parkinson’ın ölümünden sonra birçok anma mesajı paylaşıldı. 

BBC Genel Direktörü Tim Davie, paylaştığı mesajda, “Michael, talk show’un kralıydı ve kendisinden sonra gelenler bir örnek oluşturdu. O soru sormakta iyi olduğu kadar iyi bir dinleyiciydi. Michael mükemmel bir gazeteci ve yayıncıydı. Gerçekten eşsizdi, kendisi çok özlenecek" dedi.

BBC sunucusu Nick Robinson, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yıllar boyu cumartesi akşamı ekranların sahibi oldu. Çağımızın en iyi röportajcısıydı" ifadelerini kullandı. 

Sky News sunucusu Geoff Shreeves, Parkinson'ın ailesine başsağlığı dileklerini ilettiği mesajda, "'Kahramanlarınızla hiç tanışmayın' derler. Ben kahramanımla (Parkinson) tanıştım ve ona çok daha fazla saygı duydum. Dört dörtlük bir profesyonel, mükemmel bir röportajcı ve samimi, hakiki bir gazeteciydi. Talk showların tartışmasız kralıydı" diye konuştu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)