Sultangazi'deki çatışmada öldürülen 15 yaşındaki Büşra Polat toprağa verildi

Sultangazi'de iki grup arasındaki silah çatışma sırasında uzun namlulu silahtan çıkan kurşunun isabet etmesiyle hayatını kaybeden 15 yaşındaki Büşra Polat, son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sultangazi'de otomobille seyir halindeki iki grubun uzun namlulu silahlarla girdiği çatışmada, kurşunun isabet etmesiyle hayatını kaybeden 15 yaşındaki Büşra Polat, bugün kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Polat’ın babası Halis Polat, "Senin ne hayallerin vardı" sözleri ile kızının mezarı başında gözyaşı döktü. 

30 Aralık Cumartesi günü, Zübeyde Hanım Mahallesi'nde iki grup arasında uzun namlulu silahlarla çıkan çatışma sırasında, olay yerinde arabada olan 15 yaşındaki Büşra Polat, kendisine isabet eden kurşun sonucu ağır yaralanmıştı. Büşra Polat, dün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polat’ın cenazesi, bugün Sultangazi'deki Hz. Ali Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Olay günü Büşra Polat’ın annesi Dilek Polat’ı sınava götürdükleri, babası ve kız kardeşi ile beraber arabada oldukları, Büşra Polat’a kurşun isabet ettiği sırada kız kardeşi ile beraber arka koltukta oturduğu öğrenildi. Ailenin yaklaşık 4 yıl önce de 2 yaşındaki erkek çocuklarını kaybettiği öğrenildi. Anne Dilek Polat’ın cenazede güçlükle ayakta durduğu görüldü. Baba Halis Polat, kızının ölmesine sebep olanların en ağır cezayı almaları gerektiğini belirterek, "Bunu önlesinler ne olur. Herkesten yardım istiyorum. Herkese yalvarıyorum buna bir dur demeleri lazım" diye konuştu. 

Fotoğraf: DHA


'MASUM BİR ÇOCUKTAN NE İSTEDİNİZ'

Baba Halis Polat, "Buna bir dur demeleri lazım. Masum bir çocuktan ne istediniz. Hiç mi polisimiz yok. Gündüz ortası kalaşnikofla mahallenin arasında, cumartesi günü bütün çoluk çocuk dışarda, parkta, orada burada. Bana olmasa bir başkasına gelecek. Biri dur demediği sürece değişmeyecek bu. Buna en azından bir dur demeleri lazım. Canımızdan bir parça kopardılar, aldılar. Allah cezalarını versin" dedi. (HABER MERKEZİ)