Süleymancılara ait yurda denetime gitti saldırıya uğradı

Ordu’da MEB İlçe Şube Müdürü Engin Aktaş, denetim çerçevesinde gittiği Süleymancılara bağlı olduğu iddia edilen yurtta, tarikat üyeleri tarafından saldırıya uğradı.

Engin Aktaş
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu’nun Çaybaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Engin Aktaş, yurt denetlemeleri çerçevesinde gittiği Özel İlküvez Erkek Öğrenci Yurdu’nda Süleymancılara bağlı olduğu iddia edilen yurtta, yaşları küçük iki öğrencinin kaydının olmadığını belirledi. Aktaş bunun üzerine  bölgeye jandarma personelini çağırdı. Jandarmanın alanı terk etmesiyle Aktaş, tarikat üyeleri tarafından darp edildi. 

HEM YURT GÖREVLİLERİNDEN HEM DE JANDARMADAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Birgün'den Öncü Durmuş'un haberine göre Aktaş, saldırı sonrası polisi bölgeye çağırdı. Aktaş, hem yurt görevlilerinden hem de jandarma personelinden şikayetçi oldu. Aktaş’a ifade öncesi götürüldüğü hastanede iş görememezlik raporu verildi. 

Ordu Eğitim Sen saldırıya tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklamada saldırının laik eğitime yapıldığına dikkat çekildi. Eğitimdeki gericileştirmenin geldiği boyutun tehlikeli bir hal almaya başlandığının vurgulandığı açıklamada, “Yıllardır eğitimde gerileşmenin, dinselleştirmenin ve ticarileşmenin yarattığı tehlikelere dikkat çekiyor ve laik, bilimsel, kamusal eğitim mücadelesi veriyoruz. Ülkenin kaynakları geleceğimiz olan çocukların eğitim, beslenme ve barınma hakkını karşılamak için kullanılmalıdır. Bu olay yalnızca çocuklarımızı korumaya çalışan ve yasaların üstüne görev kıldığı sorumlulukları yerine getirmeye çalışan bir eğitimcinin darp edildiği bir olay değildir. Bu olay yasa tanımazlığın, hukuksuzluğun vardığı cüretin boyutunu göstermektedir. Bu apaçık kalkışmadır ve siyasetten asla bağımsız değildir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tarikat cemaat yurtlarında çocuklarımızın yaşadığı istismar vakalarını bir defadan bir şey olmaz, münferit, çocuğun rızası vardır gibi akıl almaz ifadeler ile geçiştirip kafasını kuma sokanlar bu olaydan birinci derecede sorumludur. İktidarın cemaat ve tarikatları muhatap alıp, meşrulaştıran ve aynı zihin yapısına sahip anlayışı çocuklarımızın içine sürüklendiği karanlığın kaynağıdır."