Tarikat yurdunda öğrencileri döven görevli 'basit yaralama'dan tutuklandı

'Süleymancılar'a ait olduğu iddia edilen özel yurtta çocuklara sıra dayağı atan görevli 'basit yaralama' suçundan tutuklandı. Görevli ifadesinde "Olayı tatlıya bağlamıştım, pişmanım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın Twitter'dan "Esenler’de Süleymancılar cemaatine ait bir erkek yurdunda çekilmiş" diyerek paylaştığı görüntüler yargıya taşındı. Yurtta bir masa etrafındaki çocuklara acımasızca şiddet uygulayan A.E. tutuklandı.  

İstanbul Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dün gözaltına aldığı 27 yaşındaki A.E'nin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

'DERNEKTE BÜRO İŞÇİSİ OLARAK ÇALIŞIYORDUM'

Şüpheli A.E., savcılıkta verdiği ifadede maden mühendisi olduğunu, ilgili derneğe Nisan 2021'de büro işçisi olarak girdiğini ve bu derneğin bünyesinde erkek öğrenci yurdu bulunduğunu söyledi.

Dernekte evrak işleriyle uğraştığını ve sayısal bilgisi iyi olduğu için bazen çocuklara derslerde yardımcı olduğunu savunan şüpheli A.E, "Video görüntülerindeki olay 17 Mart 2022 tarihinde meydana gelmiştir. Çocuklara yardımcı olabilmek için etüde girmiştim, konuşmamaları yönünde sürekli ikaz etmeme rağmen konuşmaya devam ettiler. M.E.P isimli öğrenci bana karşı alaycı tavırlarda bulundu. Hep beraber gürültüyü artırdılar. Bir anlık öfke ile sessizliği sağlamak için çocukların kafalarına tokat attım. Pişmanım" diye konuştu.

Savcı, 18 Mart 2022’de dernekten istifa ettiğini ve şu an işsiz olduğunu söyleyen A.E., tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

'TATLIYA BAĞLAMIŞTIM'

Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği'nde savunma yapan şüpheli A.E, önceki ifadesini tekrar ederek, "Çocuklardan ve ailelerinden özür diledim. Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım. Asabiyetle ilgili bir rahatsızlığım yoktur. Yaptığım hatanın farkına vardım. Sonrasında çocuklardan özür dileyerek ortamı tatlıya bağlamıştım. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim. Serbest bırakılmayı talep ederim." şeklinde konuştu.

Hakimlik, şüpheli A.E'nin "basit yaralama" suçundan tutuklanmasına karar verdi. (AA)