Süleymancılar yurdundaki istismar için Bakanlık suç duyurusunda bulundu

"Süleymancılara ait yurtta, 5 erkek çocuğun cinsel istismara uğradığını ve istismarcı öğretmenin serbest bırakıldığı" haberlerinin ardından Bakanlık suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Süleymancılar yurdunda meydana gelen çocuk istismarına ilişkin açıklama yayımladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, suçlular hakkında bakanlık avukatları tarafından suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin basın açıklamamız;

Bazı basın yayın organlarında yer alan 'Süleymancıların yurdundaki istismarı 5 erkek çocuğu anlattı, istismarcı eğitmen serbest bırakıldı!' şeklindeki haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Bakanlık avukatlarımız tarafından olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk.

Yargılama sürecine müdahil olarak suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız. Mağdur çocuklara ve ailelerine yönelik başta psikososyal destek olmak üzere hizmet modeli çalışmamız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NE OLMUŞTU?

HalkTV'den Onur Dalar, Süleymancılara ait yurtta, 5 erkek çocuğun cinsel istismara uğradığını ve istismarcı öğretmenin serbest bırakıldığı paylaşmıştı. Dalar, 5 çocuğun Süleymancılara ait yurtta cinsel istismara uğramasını şöyle duyurmuştu:

Süleymancıların yurdunda 5 erkek çocuğu cinsel istismara uğradı, en büyüğü 14 yaşında. Sayının çok daha fazla olması olası. İstismarcı “eğitmen” önceden de şikayet edilmiş. Öğrenciler korunmak için 3 şort giyiyormuş. Ama dur diyen olmamış..

İstismarcı eğitmen 20 yaşında. İfadesinde öğrencilere “karım” diyerek seslendiğini kabul ediyor. Yurt müdür ifadesinde “uyardık” diyor, ama yine eğitmenliğe devam etmiş. Din derslerinde öğrencilere “gerdek gecesi” anlatacak kadar sapık… Serbest bırakılmış.

Pazartesi günü istismar mağduru öğrenciler yeniden ifade verecek. Sürecin takipçisi olacağız.” (HABER MERKEZİ)