Süleyman Soylu: Niye yargılanacağız kardeşim?

İstanbul'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Beni yargılayacaksın. Kimi serbest bırakacaksın?" diye muhalefete yüklendi. Soylu, Silivri'de polislere yapılan saldırıyla ilgili de konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı'nda partisinin üç kademe ilçe yönetimi, mahalle başkanları ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Soylu, muhalefetin "Yargılanacaksınız" sözleri üzerine, "Niye yargılanacağız kardeşim?" diye sordu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, "Adnan Menderes'i siz astınız" ifadelerini kullanan Soylu, "Adnan Menderes'i Cumhuriyet Halk Partisinin kadroları ve bizatihi İnönü'nün kendisi astırmıştır. O darbeyi yapanların hiçbir zaman gücü yetmez. Amerika'yla Avrupa'yla beraber, ortak bir şekilde onu astırdılar. Bize ne demek istiyorlar? Hürriyet Gazetesi'nde 6 ayda bir koyamadıkları fotoğrafı, şimdi sözleriyle Meclis'te söylüyorlar. Tamam kardeşim, beni yargılayacaksın. Kimi serbest bırakacaksın? Apo'yu serbest bırakacaksın, söylüyorsun. Kimi serbest bırakacaksın? Selo'yu serbest bırakacaksın. Beni yargılayacaksın, ne yapacaksın? S-400'ü geri iade edeceksin. İHA'yla SİHA'ları kullanmayacaksın. Etrafındaki coğrafyaya sessiz kalacaksın. Türkiye'nin bugüne kadar ne büyük kalkınma hamlesi varsa hepsini geri alıp, bütün defteri kapatıp Türkiye'yi, eski Türkiye'de olduğu gibi geçmişe mahkum bırakacaksınız. Yargılayacaksanız PKK'yı, KCK'yı, PYD'yi, hem etrafımızdaki coğrafyaya hem de Türkiye'ye hakim etmeye çalışacaksınız. Bu çok net bir şekilde gözüküyor. Yargılayacaksınız da ne yapacaksınız? Büyükelçilerin talimat verdiği 'şu adamı çıkaracaksınız' dediği talimatları birebir yerine getireceksiniz. Bütün yapmak istedikleri bu" dedi.

 

'HALİS BAYANCUK GRUBUNUN VİDEOLARINA AŞİNA OLMUŞ'

Sonrasında Silivri'de iki polisin bıçaklanmasıyla ilgili açıklama yapan Soylu, polislerin durumunun iyi olduğunu söyledi. Saldırganın yakalandığını açıklayan Bakan, "Daha önce, bizim Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) timimiz var, ekibimiz var. Bunların birkaç kez görüştüğü, Silivri'de mukim ve biraz da adli dengesinin ailesi tarafından da defalarca bildirilip şikayetçi olunduğu, son zamanlarda da bu, uzun zamandır mücadele edilen Halis Bayancuk grubu var. O grubun videolarına aşina olmuş. Zannediyorum ondan etkilenerek bir şey yapmaya çalışmış. Arkadaşlar gereğini yerine getirdi. İki polisimizin hafif yaraları var, onlar da iyiler" diye konuştu.(HABER MERKEZİ)